Sport
13.05.2023. 10:16
R.E.

NBA

Denver dobio rivala: Protiv Lebrona i Lejkersa za veliko finale

Lebron Džejms
Izvor: EPA / ALLISON DINNER

Košarkaši Los Anđeles lejkersa ubedljivo su na domaćem parketu savladali Golden Stejt voriorse 122:101 u šestom meču polufinala Zapadne konferencije.

Lejkersi su pobedom nad Golden Stejtom izborili finale konferencije sa Denver nagetsima, a njihov prvi meč se igra 17. maja u 2.30 nakon ponoći.

Najefikasniji u redovima Lejkersa bio je Lebron Džejms sa 30 postignutih poena. Pratio ga je Rivs sa 23, Rasel sa 19, dok je Dejvis postigao 17 poena uz 20 skokova. Sa druge strane u redovima Golden Stejta najefikasniji je bio Stef Kari sa 32 poena, dok je Donte Divićenco ubacio 16 poena.

Lejkersi su bolje ušli u meč pred svojom publikom, prvi su stigli do poena, a prednost koju su stekli nisu prepustili rivalu ni u jednom trenutku. Domaća ekipa je nakon prve četvrtine imala pet poena prednosti, koji su na poluvremenu porasli na 10.

U trećoj četvrtini kada se očekivalo da Voriorsi uzvrate udarac, samo je postalo još gore po ekipu Stiva Kera. Lejkersi su brzo došli na plus 18, a šut Voriorsa za tri poena, njihovo glavno oružje izdao je gostujuću ekipu koja je na meču šutirala skromnih 27 odsto.

Sada je jasno da će NBA dobiti novog šampiona. 

Može li Nikola Jokić do toliko željenog NBA prstena? Pišite nam u komentarima...

Podatak koji im nije išao na ruku je taj da su ove sezone do tog trenutka da im je skor 27:0 u utakmicama u kojim

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve