Sport
02.05.2022. 09:21
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Utakmice za uživanje

fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Viljareala dočekuju u utorak ekipu Liverpula u revanš meču polufinala Lige šampiona, dok će u sredu Real Madrid ugostiti Mančester siti.

Posle eliminacije Juventusa i Bajerna iz Minhena, Viljareal se suočava sa ogromnim izazovom pošto Liverpul dolazi sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice odigrane prošle nedelje na Enfildu.

Viljareal će pokušati da se osloni na napad koji sa Real Madridom deli najveći broj postignutih golova kod kuće u španskoj ligi (38).

Trener Unaj Emeri se nada da će Djerard Moreno moći da igra pošto je propustio prvi meč zbog povrede, ali je nastup španskog napadača i dalje pod znakom pitanja.

Emeri je odmarao nekoliko startera tokom subotnjeg poraza od Alavesa (2:1) koji je ostavio Viljareal na sedmom mestu na tabeli Primere, tako da je tom klubu osvajanje Lige šampiona jedini način da se vrati u najjače evropsko takmičenje i sledeće sezone.

U odnosu na meč protiv Viljareala, Liverpul je napravio pet izmena u utakmici protiv Njukasla uprkos tome što se bori za titulu u Premijer ligi i osvajanje sva četiri trofeja u sezoni. "Crveni" su pobedili sa 1:0 tako da i dalje imaju bod zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

Mohamed Salah je igrao samo 25 minuta, Fabinjo i Tijago Alkantara su takodje ušli u igru u drugom poluvremenu, dok su Ibrahima Konate i Trent Aleksander Arnold ostali na klupi.

Posle izuzetno uzbudljive utakmice u Mančesteru u kojoj je vidjeno sedam golova, ljubitelji fudbala željno čekaju revanš utakmicu polufinala Lige šampiona izmedju Real Madrida i Sitija.

S obzirom na to da je Siti dugo dominirao u prvoj utakmici, Real je doživeo ne tako bolan poraz od 4:3 zahvaljujući golovima Karima Benzeme.

Iako je u subotu igrao samo poslednjih 30 minuta protiv Espanjola, francuski napadač je imao vremena da postigne gol u pobedi od 4:0 kojom je Real obezbedio titulu prvaka Španije.

Golman Tibo Kurtoa i Luka Modrić bili su jedini regularni starteri u početnih 11 na toj utakmici, zajedno sa Kasemirom koji je propustio prvu utakmicu u Mančesteru zbog povrede. Njegov povratak trebalo bi da pomogne Realu da učvrsti odbranu koja je u prvoj utakmici mogla da primi još više golova.

Dok su se igrači Real Madrida oporavljali od subotnjeg slavlja na ulicama španske prestonice, ekipa Sitija je odmarala posle još jedne pobede u Premijer ligi. Pobedom nad Lidsom od 4:0, Siti je ostao na bod ispred Liverpuala, a Kevin de Brujne uopšte nije morao da ulazi u igru.

Utakmica Viljareal - Liverpul igra se u utorak od 21.00, dok je duel Reala i Sitija zakazan za sredu u isto vreme.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bitka za Čelsi se nastavlja, u igri nov kupac
Čelsi

Tod Beli

30.04.2022. 08:41

Bitka za Čelsi se nastavlja, u igri nov kupac

Konzorcijum koji predvodi američki milijarder Tod Beli bi trebalo da bude imenovan za najboljeg ponuđača za kupovinu engleskog fudbalskog kluba Čelsi, javio je BBC.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve