Sport
06.10.2023. 13:00
R.E.

Forbs

Džordan je bezobrazno bogat

1
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Ljubitelji NBA 2010. strašno su se obradovali kada su čuli da je Majkl Džordan kupio većinski deo franšize Šarlot Hornetsa. Gledali su na to kao na još jedan povratak Džordana u najjaču košarkašku ligu nas svetu.

Njegovo leteće visočanstvo za ovaj poslovni poduhvat izdvojio je 175 miliona dolara. Mišljenja oko izdvojenog novca bila su podeljena, ali vreme je pokazalo da Džordan ima neprikosnoven nos za biznis.

Nakon 13 godina Džordan je ponovo rekao da je dosta i rešio je da proda većinski udeo ove NBA franšize. Rukovodstvo nad klubom i kontrolu cele franšize preuzela je grupa biznismena oko Gejba Plotkina i Rika Šnala, a Džordan je postao bogatiji za tri milijarde dolara.

Nedugo posle ove prodaje stiglo je novo priznanje, ovaj put od Forbsa. Džoradan je postao toliko bogat da se sada smatra jednim od 400 najbogatijih ljudi u Americi.

Prema određenim izvorima, Majkl Džordan sada zauzima 379. mesto među 400 najbogatijih Amerikanaca čime je postao prvi profesionalni sportista koji se ikada našao na ovoj listi.

Mask mora na sud!

Džaba mu novci

tviter, ilon mask

Džaba mu novci

03.10.2023. 20:21

Mask mora na sud!

Naravno, „njegovo leteće visočanstvo“ steklo je veći deo svog bogatstva kroz NBA karijeru i ogromne sponzorske ugovore. Međutim, prodaja Šarlot Hornetsa vinula ga je u visine na kojima se nalaze samo retki.

Šta je sledeće? Nema sumnje da će Majkl Džordan pokušati da uđe u odabrano društvo 100 najbogatijih Amerikanaca. Za taj poduhvat potrebno mu je još devet milijardi dolara… Cifra od koje vam se vrti u glavi, međutim, da li bi iko smeo da se kladi da Džordanu ovo neće poći za rukom?

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je "težak" Ilon Mask
Ilon Mask

I dalje najbogatiji

03.10.2023. 02:10

Koliko je "težak" Ilon Mask

Američki biznismen Ilon Mask je i dalje najbogatiji čovek sveta, a vrednost njegove imovine se procenjuje na 232 milijarde dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve