Sport
16.03.2021. 18:35
Tanjug

MAMIĆ: Kaznu ću služiti u BiH, ako do toga dođe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dan nakon što je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na 6,5 godina zatvora, nekada prvi čovek Dinama, Zdravko Mamić, podneo je danas ostavke na sve funkcije u tom Fudbalskom klubu, u kojem je bio član Skupštine i savetnik.

Zdravko Mamić, koji je pobegao u BiH uoči izricanja prvostepene presude, rekao je danas novinarima u Mostaru da će zatvorsku kaznu ako do toga dođe služiti u BiH.

Dan ranije ostavku na mesto trenera Dinama podneo je njegov brat Zoran Mamić, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu u istom predmetu.

"Došao sam bez papira, pokušaću iz glave reći ono što bi vas moglo zanimati", rekao je Zdravko Mamić u mostarskom hotelu Mepas.

Rekao je da mu je BiH danas prva domovina, da nikada nije bio ni formalno begunac, niti je to danas.

"Jer kako čovek može pobeći iz vlastite države. Bio sam na službenom putu kad se izricala presuda u Osijeku i nalazio sam se na teritoriju BiH. Kad je presuda izrečena ostao sam u svojoj matičnoj državi", rekao je Mamić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/ANTONIO BAT

Istakao je da je njemu Dinamo iznad života, kao i da ove godine slavi 50 godina neprekidnog rada u tom timu.

Rukovodstvu i navijačima Dinama je oručio da pozovu revizore i da u klubu naprave inventar, jer bi to bila "najveća hvala braći Mamić".

"Jako je bitno da se zna kakav smo klub ostavili jer u ovoj diskvalifikaciji i obmani, gde smo mi lopovi i kriminalci, molim ih da naprave zapisnik kakvo je stanje blagajne, a Dinamo nije duža ni nijedne lipe, a ovo je jedna od najboljih sezona u istoriji", rekao je Mamić govoreci o svojim i uspesima brata Zorana.

On nije isključio mogućnost da Dinamo za tri meseca neće postojati.

Ukoliko se, kaže, to dogodi odgovaraće oni koji su to prouzrokovali.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve