Sport
07.09.2018. 16:21
R.E./Blic

"MARIJAN SE PRESELIO MEĐU ZVEZDE, TAMO GDE MU JE I MESTO": Banjaluka se oprostila od Beneša uz himnu "Hej Sloveni"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Banjaluka se oprostila od svoje legende - Marijana Beneša. Banski dvor je bio premali da primi sve ljude koji su želeli da se oproste od velikana svetskog boksa i upišu se u knjigu žalosti.

Svi su se sa setom prisećali velikih, sjajnih borbi kojima je Marijan dolazio do brojnih titula i trofeja i pronosio slavu, kako je uvek isticao, “njegove Banjaluke”.

Beneš je obožavao grad na Vrbasu i bivšu Jugoslaviju, pa je tokom komemoracije intonirana i himna “Hej Sloveni”, koju je preko 40 puta slušao na raznim pobedničkim podijumima, piše Srpskainfo.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da su tu svi da upute posledni aplauz šampionu.

- Marijan se preselio među zvezde, tamo gde mu je i mesto. Banjaluka je ponosna što je među svojim sugrađanima imala ovakvog čoveka. Iako je rođen u Beogradu uvek smo ga smatrali svojim. Antologijski je događaj bio 17. marta 1979. pod svodovima Borika. Taj događaj i meč protiv Koena živi u sećanju svih sportskih radnika, ta energija i borba nikad se neće zaboraviti. Verujem da ćemo lako doneti odluku da barem jedna ulica nosi ime Marijana Beneša. Legende ne umiru, samo se presele među zvezde – poručio je Radojičić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve