Sport
27.06.2023. 16:30
R. E.

Nekada najbolji sudija

Gde je Milorad Mažić? Napušta Kipar i ide u...

1
Izvor: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Milorad Mažić, nekada najbolji srpski fudbalski sudija, proteklih godina radio je za Fudbalski savez Kipra, ali je rešio da napusti tu zemlju.

Mažić je nakon uspešno obavljenog posla posle tri godine odlučio da spakuje kofere i preseli se u drugu državu.

Zajedno sa svojim dugogodišnjim pomoćnikom Daliborom Đurđevićem, sa kojim je bio i na Kipru, u narednom periodu radiće za Fudbalski savez Rusije.

Mažić, koji je sudijsku karijeru okončao 2020, u naredne dve godine biće šef sudija Ruske federacije i sa Đurđevićem, koji će biti zadužen za VAR sistem, radiće na reformi ruskog fudbala, objavio je RTS.

Ugovor sa Ruskom federacijom potpisan je na dve godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Sudijska trojka Mažić, Đurđević i Ristić su, kao najbolji srpski sudijski tim, zajedno odsudili dva Svetska prvenstva - u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Super kup Evrope, finale kupa Konfederacija, finale Lige šampiona, preko 300 internacionalnih utakmica u Ligi šampiona i Ligi Evrope, najveće derbije Katara, Egipta i Kine, a bili su neizostavni deo profesionalne lige Saudijske Arabije. Uz, naravno, najveće utakmice srpskog fudbala.

Kada je u pitanju Mažić, vredi pomenuti i to da je proslavljeni srpski sudija devet puta zaredom proglašavan za najboljeg u Srbiji, kao i da je od 2022. član Sudijske organizacije Rusije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pod istragom sudija planiran za finale Lige šampiona
fudbal, sudija

UEFA

02.06.2023. 07:16

Pod istragom sudija planiran za finale Lige šampiona

Grupa za borbu protiv rasizma "Nikad više" pozvala je fudbalskog sudiju Šimona Marčinjaka iz Poljske da se ogradi od krajnje desnih političara, a Evropska fudbalska unija (Uefa) zatražila je "hitno pojašnjenje" čitavog događaja.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve