Sport
27.06.2021. 22:38
R.E.

Evropsko prvenstvo

Najbolje košarkašice u Evropi su naše devojke! Bravo!

Košarka
Izvor: EPA / EFE / Miguel Angel Polo

Finale Evropskog prvenstva u košarci između Srbije i Francuske završeno je rezultatom 63:54 za nas!

"Niko ne mora da zna da nismo normalni, niko ne mora da zna da smo poludeli, i stvarno nije do nas  - tako smo se rodili", zapevale su devojke nakon pobede, a potom na rukama ponele Marinu Maljković.

Ovo je četvrta medalja za srpske košarkasice u poslednjih šest godina sa velikih takmičenja, treća sa EP, a druga zlatna.

Srbija je šampion Evrope bila i 2015. godine, dok je na prethodnom Evrobasketu pre dve godine uzela bronzu.

Najefikasnija u pobedničkom bila je Ivon Anderson sa 18 poena, Jelena Bruks postigla je 15, Sonja Vasić je imala učinak od 12 poena, osam skokova i šest asistencija.

Posle očekivano stegnutog početka obe ekipe, prva je do svog ritma došla Srbija, koja je posle prvih 10 minuta ima prednost 14:11.

Nastavak je doneo agresivnu igru srpskih košarkašica u odbrani, nisu dale Francuskinjama da priđu košu, a sve to znale su da materijalizuju u napadu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Košarka pre i posle Džokera
Nikola Jokić

Dostojan istorije

14.06.2021. 19:50

Košarka pre i posle Džokera

Vest da je osvojio najprestižniju nagradu, da je MVP sezone, srpskog centra je zatekla u hotelu sa saigračima dan uoči druge utakmice polufinala Zapada sa Finiks Sansima. Uz osmeh na licu i nekoliko prigodnih reči, govor je završio rečenicom „sve vas volim“ posle čega su usledile ovacije saigrača apsolutnom geniju košarkaške igre.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve