Sport
30.01.2024. 15:27
Beta

Da li ste iznenađeni?

Izabrani najbolji atletičari Srbije u 2023. godini

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Srpski atletski savez organizovao je u Beogradu svečanost povodom izbora najboljih atletičara u godini iza nas.

Za najbolju atletičarku Srbije u 2023. proglašena je svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović, dok je najbolji atletičar godine Elzan Bibić, osvajač bronzane medalje na 3.000 metara sa dvoranskog Evropskog prvenstva.

Na svečanosti Srpskog atletskog saveza za najboljeg trenera proglašen je Goran Obradović, trener Ivane Španović, a za najbolji klub Vojvodina iz Novog Sada.

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

"Mi smo u 2023. godini imali najbolju godinu u istoriji našeg Saveza, a ispred nas je zahtevna godina. Domaćini smo Svetskog prvenstva u krosu, imamo Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, predstoji nam izgradnja Atletskog stadiona, jer smo se kandidaovali za Evropsko prvenstvo 2028. godine", rekao je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

Direktor SAS Slobodan Branković je naveo da atletika ima lepu budućnost u Srbiji.

"Imamo sjajne mlade atletičare, a to će se videti u Los Anđelesu 2028. godine, jer se za Olimpijske igre u Parizu već zna ko su kandidati za medalje", rekao je Branković i naglasio činjenicu da je SAS jedini savez na svetu koji dve godine uzastopno organizuje dva svetska prvenstva.

Najbolji mlađi seniori su Emir Rovčanin (Polet) i Ivana Đurić (Crvena zvezda), a juniori Jovan Stranić (Vojvodina) i Angelina Topić (Top Jump).

Nagrađeni mlađi juniori su Aldin Ćatović (Novi Pazar) i Mina Stanković (Pirot). Strahinja Zdravković (Mladost Zemun) dobio je nagradu u konkurenciji pionira, a među pionirkama su nagrađene Tara Vučković (Crvena zvezda), Mina Mijatović (Borac) i Zarija Kaličanin (Top Jump).

Matej Aleksić (Munje) izabran je za najboljeg mlađeg pionira, a u istoj kategoriji priznanje je dobila Anđela Cvetković (Vojvodina).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Edin Zuković: "Zlatno doba srpske atletike"
1

INTERVJU

20.08.2023. 15:10

Edin Zuković: "Zlatno doba srpske atletike"

Nema dileme, ovo su zlatne godine srpske atletike. Možda i najblistavije u istoriji. Zasluge, delom, idu i na adresu Edina Zukovića, nekadašnjeg šampiona države u polumaratonu, a danas jednog od najuspešnijih selektora u srpskom sportu. O njemu se, uprkos svemu, malo zna i piše. Možda i zato što je vlasnik mudrosti uokvirene u ličnu odluku kako je neuporedivo bolje da o njemu umesto njega govore rezultati njegovih atletičara i njihovih trenera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve