Sport
10.10.2019. 15:57
R. E. / Tanjug

NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ: Đoković protiv Cicipasa za polufinale Šangaja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prvi teniser sveta Novak Ðoković pobedom nad Džonom Iznerom 7:5, 6:3 plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. Pobeda protiv Amerikanca predstavlja jubilej za Đokovića jer je njom došao do 350. pobede na masters turnirima.

Branilac trofeja odličnom igrom nijednog trenutka nije dozvolio protivniku da ga ugrozi, a posle brejka u 12. gemu prvog seta kasnije je lako priveo meč kraju.

"Srećan sam kako sam igrao i kako sam se osećao na terenu. Odigrao sam meč sa jednom od najboljih servisa, to je segment na čemu radim i uvek hoću da napredujem. Jedva čekam sledeći meč", rekao je Ðoković posle meča za ATP.

Na pitanje kako je neutralisao jake servise Iznera, Ðoković je odgovorio:

"Pokušavam da se na pravi način pozicioniram, da budem u dobrom balansu, kao i da čitam rivala. Imam iskustvo od ranije sa Iznerom, gde voli da gađa... To mora da se radi protiv jednog od najboljeg tenisera svih vremena", zaključio je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Andy Wong

Naredni rival srpskog tenisera, u borbi za polufinale Šangaja biće  Stefanosa Cicipasa iz Grčke, za koga je Đoković imao samo reči hvale.

Povezane vesti - NADAL ISKRENO: Najbolji bekhend ima Novak, a najbolji ritern? Isto Novak

"Među tim mladim igračima rekao bih da postoji približno jednak kvalitet igre, ali nekoliko njih se ipak izdvojilo. Cicipas, on seveć ustalio među deset najboljih. Ali Ože-Alijasim ili Šapovalov i Hurkač mogu da pobede bilo koga ako imaju svoj dan", istakao je Novak.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,3 miliona dolara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve