Sport
10.05.2022. 19:05
Beta

Pripremne utakmice

NBA se seli na drugi kontinent

košarka
Izvor: Shutterstock

Košarkaši Milvokija i Atlante odigraće u oktobru dva predsezonska meča u Abu Dabiju, što će ujedno biti i prvi nastup NBA ekipa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Persijskom zalivu.

Dve utakmice će biti odigrane 6. i 8. oktobra u Etihad Areni na ostrvu Jas u Abu Dabiju. NBA liga je mečeve najavila danas u saradnji sa Odeljenjem za kulturu i turizam Abu Dabija.

Još ranije dogovoreni su takođe predsezonski mečevi Golden Stejta i Vašingtona. Oni će svoje mečeve odigrati 30. septembra i 2. oktobra u Sajtamu u Japanu.

Utakmice Milvokija i Atlante, nazvane NBA igre u Abu Dabiju 2022, deo su višegodišnje saradnje NBA lige i Odeljenja za kulturu i turizam Abu Dabija.

Zamenik komesara NBA lige Mark Tejtum otputovao je u Abu Dabi u novembru gde je potpisao višegodišnji ugovor između lige i tamošnjih turističkih zvaničnika.

Partnerstvo uključuje pokretanje prve juniorske NBA Abu Dabi lige, u kojoj će se okupiti 450 dečaka i devojčica uzrasta od 11 do 14 godina iz škola širom Abu Dabija.

Partnerstvo takođe uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima će se pojaviti bivši i sadašnji NBA igrači.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kris Pol se oglasio povodom napada na njegovu porodicu
Kris Pol

NBA

09.05.2022. 12:05

Kris Pol se oglasio povodom napada na njegovu porodicu

Košarkaški klub Dalas saopštio je da je upoznat sa incidentom između navijača tog kluba i porodice igrača Finiksa Krisa Pola i dodao da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da se neće tolerisati.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
20°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve