Sport
22.07.2023. 12:03
R.E.

Crvena zvezda

Nebojša Čović o Mirotiću, Teodosiću, Partizanu...

1
Izvor: Shutterstock

KK Crvena zvezda više je nego aktivan na tržištu ovog leta. Iako je klub pojačalo nekoliko sjajnih igrača, Crvena zvezda nije završila posao u prelaznom roku što samo potvrđuje da crveno-beli imaju najviše ambicije ove sezone.

O pojačanjima, ambicijama kluba, ali i o odnosu sa KK Partizan, Nebojša Čović je govorio u intervjuu za "Eurohoops". 

Po imenima koja su, do sada, došla u Crvenu zvezdu ovo bi mogao da bude jedan od najjačih timo u istoriji kluba. 

"Radimo na tome da tako bude. Za sada smo prezadovoljni poslom koji smo uradili, posebno jer je tržište malo, ono je kakvo jeste. Javno sam rekao da planiramo da potrošimo oko 12 miliona evra na plate igrača za sledeću sezonu, po evroligaškim standardima to nije previše. Zbog svega što smo uradili u proteklom periodu, igrači znaju da dolaze u klub u kome će biti poštovani, vodiće ih iskusni trener Duško Ivanović, imaće ogromnu podršku sa tribina i atmosferu kakvu malo koji klub u Evroligi može da ponudi. Planiramo da dovedemo još dva igrača na pozicijama dva i četiri, i pažljivo ćemo birati te igrače jer se zaista osećamo da smo sastavili jak tim ovog leta", rekao je Čović.

Jedan od devetorice igrača koji su došli ove godine jeste Miloš Teodosić... Pojačanje koje navijači Crvene zvezde čekaju godinama. Prvi čovek košarkaškog kluba ističe da je Teodosić ispunio obećanje koje je dao. 

"Miloš Teodosić je moje dete, fantastičan igrač koji je ponikao u FMP-u, klubu koji sam vodio pre 20 godina. U kontaktu smo još od perioda kada se preselio u Atinu. Održao mi je obećanje od prošle godine da će zatvoriti krug u Crvenoj zvezdi, klubu čiji je veliki navijač. Ima sjajnu karijeru, ali i dalje ima veliku želju, koja je sada pomešana sa emocijama jer nosi dres kluba koji voli. Očekujem mnogo od njega, na terenu, u svlačionici, u svakom smislu – jer je u svakom smislu sjajan igrač", rekao je Čović.
 

 

Novinara "Eurohupsa" je zanimalo zašto postoji tolika tenzija u ABA ligi, i u domaćoj ligi na utakmicama sa Partizanom, na šta je Nebojša Čović odgovorio da to će to "morati da pita ljude iz Partizana".

"Smirivanje tenzija se postiže konkretnim koracima a ne rečima. Znate, pre pete utakmice (finala plej ofa ABA lige) oni su palili sveće za mene ispred Arene dok sam prolazio kroz komplikovanu operaciju. Da li mislite da je to normalno? Ili što su vršili pritisak sa dezinformacijama ka Evroligi preko Zorana Savića, i mnoge druge stvari, kao sada što se dešava sa sagom Mirotić, gde imate laži i spinove da na štetu Crvene zvezde. Nikola je izuzetan čovek, filantrop, koji zaslužuje samo najbolje, i mi mu želimo sve najbolje. Ali reći da neko njemu preti zbog toga što ide u drugi klub? To je ludilo. Mi imamo normalan odnos i rivalstvo (sa Partizanom), ali samo na košarkaškom terenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve