Sport
08.09.2023. 08:05
R. E.

Da ga pamte po fudbalu

O čemu sanja Nejmar

1
Izvor: Shutterstock

Brazilski fudbaler Nejmar poslednjih godina više je u centru pažnje zbog povreda, glume na terenu i zabava koje obožava, ali priznaje da bi voleo da ga istorija pamti po fudbalskim uspesima.

Nejmar (31) je ovog leta prešao u Al Hilal nakon 10 godina provedenih u Evropi. O novcu ne brine, jer je kao i tokom prelaska u Barselone u PSŽ, kada je ostvario rekordni transfer od 222 miliona evra, odlično zaradio i dolaskom u Saudijsku Arabiju (za dve godine mogao bi da zaradi oko 400 miliona evra sa bonusima), pa ima želju da ostavi traga i u fudbalskoj istoriji.

Priznao je da postoje dve stvari o kojima sanja da ih ostvari tokom karijere.

"Očigledno je da se i dalje nadam da ću jednog dana moći da ispunim svoj najveći san, a to je da osvojim titulu svetskog prvaka sa Brazilom. U Brazilu postoji jedan čovek koji je naš najveći idol. Govorim o legendarnom Ziku, koji nije osvojio Mundijal. To ne opravdava kvalitet i dar koji je imao, a to se odnosi i na mene", rekao je za El mundo deportivo Nejmar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Druga želja je realnija.

"Moj drugi san je da se vratim i ponovo zaigram u domovini. Vratiću se jednog dana. Hteo sam da igram i u SAD, ali nije bilo moguće. Postoje dva prvenstva u kojima zaista želim da igram", dodao je brazilski napadač.

Prvo što Nejmar mora da uradi je da se više posveti fudbalu, a menje žurkama. Naime, za šest godina u Parizu odigrao je samo 186 utakmica. Više od 100 ih je propustio zbog povreda i time, kao i stalnim zabavama, zasenio učinak od 105 golova i 76 asistencija u dresu šampiona Francuske.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 124 meča i upisao je 77 golova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nejmar: "Ne mogu da garantujem da ću ponovo igrati za Brazil"
Nejmar

Katar 2022

10.12.2022. 09:38

Nejmar: "Ne mogu da garantujem da ću ponovo igrati za Brazil"

Brazilski fudbaler Nejmar rekao je da ne može da garantuje da će ponovo igrati za tu selekciju, nakon eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve