Sport
19.10.2023. 12:28
Beta

Ozbiljna povreda

Nejmar mora na operaciju

Nejmar
Izvor: EFE / Raul Martinez

Brazilski fudbaler Nejmar biće podvrgnut operaciji nakon što je pokidao prednji ukršteni ligament i meniskus u levom kolenu tokom utakmice protiv Urugvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Nejmar se povredio u utorak u završnici prvog poluvremena utakmice u Montevideu. On je na nosilima i u suzama napustio teren.

Fudbaler Al Hilala rekao je da je ovo tužno, ali da zna da je jak i da će mu sada i više biti potrebni porodica i prijatelji.

Nije objavljeno koliko će Nejmar odsustvovati sa terena, ali uz taj tip povrede, očekuje se da će pauzirati od osam do 10 meseci.

"Brazilski i svetski fudbal trebaju Nejmara zdravog i oporavljenog, pošto je fudbal srećniji kada je on na terenu", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodriges, preneo je BBC.
 

Nejmar je ovog leta napustio Pari Sen Žermen i prešao u saudijski Al Hilal, a prethodnih godina imao je problema sa povredama.

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru posle povrede u utakmici protiv Srbije propustio je dve utakmice na turniru. U dve prošle sezone odsustvovao je mesecima zbog povreda skočnog zgloba, a poslednju sezonu u Francuskoj skratila je operacija skočnog zgloba u februaru.

Takođe, na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine slomio je kost u leđima tokom utakmice sa Kolumbijom.

"Nije lako proći kroz povredu i operaciju, zamislite da morate kroz sve to ponovo da prođete posle četiri meseca oporavka", naveo je Nejmar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve