Sport
11.02.2023. 17:58
R. E. / RTS

"Želim da ujedinjujem"

Zvanično: Vidić podneo kandidaturu za predsednika FSS

Nemanja Vidić 23.1.2023
Izvor: EPA / ANSA / MATTEO BAZZI

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić zvanično je podneo kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Bivši reprezentativac Srbije i kapiten Mančester junajteda potvrdio je tu odluku u saopštenju koje je dostavio medijima.

"Poštovani predstavnici medija, želim da ovom prilikom obavestim javnost Srbije, pre svega fudbalsku, da sam nakon saznanja da su raspisani izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku da želim da se na istima i kandidujem, s obzirom na to da sam ispunio uslov da budem član Skupštine i imam podršku pet delegata, koji nadam se neće podleći pritisku sa kojim se susreću", naveo je Vidić u saopštenju dostavljenom medijima koje je preneo RTS.

"Svojim istupom želim da sprečim bilo kakve dalje priče i jasno izložim svoje planove", naveo je nekadašnji kapiten Srbije. 

"Kandidaturom ću omogućiti fudbalskim poslanicima da se o njoj izjasne. Verujem u ispravnost svojih ciljeva, a oni su jasni, isključivo patriotski. Želim da ujedinjujem, a ne da razjedinjujem. Verujem, jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja. Nadam se da ću uspeti", poručio je jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige svih vremena.

Nemanja Vidić je karijeru završio 2016. godine.

Sa Mančester junajtedom je osvojio tri titule Premijer lige, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo 2008. godine.

Po oddlasku u fudbalsku penziju nastavio je da se usavršava pa je stekao trenersku PRO licencu, onda je upisao UEFA Master, kurs koji traje osamnaest meseci i priprema bivše igrače za administrativne uloge i teme o finansijama, marketingu i sponzorstvu.

Izborna Skupština FSS održaće se 14. marta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ono što ne želi, fudbalskoj Srbiji baš treba... A to je Vidić
Nemanja Vidić 23.1.2023

FSS

23.01.2023. 19:00

Ono što ne želi, fudbalskoj Srbiji baš treba... A to je Vidić

UEFA veruje da bi Nemanja Vidić, koga ni danas na funkciji predsednika FSS-a ne bi da vide mnogi iz aktuelnog srpskog fudbalskog establišmenta, bio najbolje rešenje. Koliko je priča ozbiljna, a opcija izvesna, dokaz je i to što je Vidićevo skorašnje imenovanje ili izbor na ovu funkciju bilo tema sastanka prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve