Sport
14.06.2023. 18:30
Beta-AFP

Završio u "ustanovi"

Kirjos šokirao javnost: "Hteo sam da se ubijem"

1
Izvor: Beta / DPA / Marijan Murat

Australijski teniser Nik Kirjos otkrio je u novoj epizodi Netfliksove serije "Break Point" (Tačka pucanja) da je bio smešten u psihijatrijsku bolnicu pošto je razmišljao o samoubistvu tokom Vimbldona 2019. godine.

"Stvarno sam razmišljao o tome da se ubijem", rekao je Kirjos, prenose australijski mediji.

Kontroverzni miljenik javnosti, Kirjos imao je veoma tešku 2019. godinu, redovno kritikovan zbog ludorija na terenu.

Te godine je poražen u drugom kolu Vimbldona od Rafaela Nadala, a u epizodi koja će biti emitovana 21. juna na Netfliksu je otkrio da je na tom meču prekrio desnu ruku kako se ne bi videli ožiljci.

"Pio sam, drogirao sam se, udaljio sam se od porodice i najmilijih. Izgubio sam na Vimldonu, a kada sam se probudio moj otac je plakao. To je bila prelomna tačka, rekao sam sebi: 'OK, ne mogu da nastavim ovako'. Završio sam na psihijatrijskom odelenju u Londonu kako bih rešio svoje probleme", rekao je on.

Kirjos je februaru 2022. godine na svom Instagram nalogu već pisao o svom psihičkom zdravlju tri godine ranije.

"Ako dobro pogledate, vide se tragovi samopovređivanja na mojoj desnoj ruci. Imao sam samoubilačke misli, nisam više želeo da ustanem i da igram pred milionima", napisao je on.

Od tada, Kirjos se "potpuno oporavio" i stigao je do finala Vimbldona prošle godine gde je izgubio od Novaka Đokovića sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

On se vratio takmičenju ove nedelje u Štutgartu, posle povrede kolena u januaru, i poražen je od Kineza Jibing Vua za nešto više od sat vremena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nik Kirjos krivi svoje mentalno zdravlje za fizički napad
NIk Kirjos

Australija

04.10.2022. 12:42

Nik Kirjos krivi svoje mentalno zdravlje za fizički napad

Australijski teniser Nik Kirjos zatražio je da se protiv njega odbaci optužba za fizički napad, a kao razlog je naveo svoje mentalno zdravlje, preneli su tamošnji mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve