Sport
04.12.2023. 10:33
R.E.

NBA liga

Kako je Jokić ostao bez 2.000 dolara (VIDEO)

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Kao što je već poznato Denver je izgubio od Sakramento Kingsa rezultatom 123:117. Međutim, sama utakmica je pala u drugi plan zbog još jedne sumnjive odluke NBA lige.

Ljbitelji NBA lige su do sada svašta mogli da vide u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, naročito od sudija koje se često kritikuju, ali cela priča je sada otišla korak dalje... 

Naime, Nikoli Jokiću je na tri i po minuta do kraja utakmice suđeno da je simulirao faul, odnosno da je bez razloga pao na pod posle duela sa Sabonisom. Da li je stvarno bilo reč o "flopingu" ili ne, procenite sami, ali to nije kraj priče.

Disciplinska komisija NBA lige je odlučila da kazni Jokića sa 2.000 dolara zbog "flopinga", odnosno simuliranja faula. NBA liga je tako još jednom potvrdila da joj je "floping", pored svih problema sa sudijama, ipak gorući. Ono što je u celoj priči najsumnjivije jeste što se na ovu odluku NBA lige čekalo duže nego obično. 

Kada smo kod simuliranja faula, nepravedno bi bilo da se ne prisetimo čoveka kome je "floping" bio zaštitni znak. Reč je naravno o Vlade Divcu

Legendarni košarkaš je od ovog poteza napravi pravu umetnost i vremenom naučio kako da "padne" protiv jačih centara i na taj način ih je izluđivao. 

OVDE možete pogledati kako je Divac to radio. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad Jokiću "pukne film"... (VIDEO)
1

Srbin isključen

21.11.2023. 08:21

Kad Jokiću "pukne film"... (VIDEO)

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, isključen je sa utakmice protiv Detroit Pistonsa zbog dve tehničke greške, u meču u kom je njegov tim slavio rezultatom 107:103.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve