Sport
02.06.2023. 21:25
R. E.

Đoković o teškoj pobedi

"Nekad vam je potrebna pomoć fizioterapeuta, nekad od Boga i anđela"

1
Izvor: Beta / AP / Christophe Ena

Novak Đoković je priznao da je morao žestoko da se pomuči da bi pobedio Španca Alehadra Davidoviča Fokinu i izbori plasman u osminu finala Rolan Garosa.

Srpski teniser nije na terenu delovao najbolje, videlo se da ima problema, pre svega sa povredom butine, zbog čega je morao da zatraži i medicinski tajm-aut.

Đoković je rekao da je lista njegovih povreda prevelika i da njegovo telo reaguje drugačije nego pre nekoliko godina.

"Nemamo mnogo vremena da nabrajam povrede, lista povreda je prevelika. Evo pričamo o nečemu što me ne sprečava da igram, tu sam i igram. Nekad vam je potrebna pomoć fizioterapeuta, nekad od Boga i anđela. Realnost je takva da moje telo reaguje drugačije nego pre nekoliko godina, moram da se prilagodim. Na kraju završio sam meč, sve sam uradio i pobedio", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

Priznao je da nije očekivao toliko težak meč protiv Davidoviča Fokine.

"Bilo je ekstremno teško iz više razloga. Većinu meča sam se stvarno mučio, preživljavao nego što sam uživao i igrao. Bio sam malaksao u prvom setu, preživeo sam nekako, uspeo da se izvučem iz ponora prvog seta. U drugom setu je bilo mnogo oscilacija, zbog vetra sam izgubio ritam na servisu, kada uđe crv u glavu onda izgubiš i samopouzdanje i to igrač njegovog kalibra oseti. Ne pamtim zadnji put kada sam igrao dva seta tri sata, možda protiv Nadala. Znao sam da ce biti borba, ali ne baš tolika. Zaslužio je da osvoji jedan set i to je tenis, nekako sam uspeo da prelomim i da odigram najbolji tenis kad je najbitnije. Povećao sam kvalitet igre u trećem setu, sve u svemu zadovoljan sam i uvek može bolje, ali prioritet je sada na oporavku da budem što svežiji", izjavio je dvostruki šampion Rolan Garosa, koji u Parizu juri rekordnu, 23. grend slem titulu.

Osvrnuo se i na reakcije publike, koje nisu bile najbolje u pojedinicim trenucima.

"Odnos sa publikom je nekada dobar, nekada ne. Svestan sam da vole da igrač koji nije favorit pobedi, da žele dramu. Imam protiv toga kada ne poštuju igrače, kada neko počne da ti zviždi iz čista mira za sve. Promašim smeč zvižde, napravim duplu grešku zvizde, većina publike nije takvo, i to poštujem. Ne razumem šta je razlog tome, to je deo posla, sporta kojim se baviš, oni su platili kartu i to poštujem, ali pojedinci se ističu sa tim reakcijama", napomenuo je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
14°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve