Sport
22.04.2024. 21:24
R. E.

Laureus nagrada, 5. put

Bravo majstore! ĐOKOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTA SVETA (FOTO)

1
Izvor: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković osvojio je još jednu, rekordnu petu Laureus nagradu.

Srpski teniser je poneo na ceremoniji u Madridu najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine.

Đoković je rekordni peti put osvojio prestižni trofej, nakon što je nagrađen i 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Đoković je u 2023. osvojio sedam trofeja, uključujuči i tri grend slem titule - Australijan Open, Rolan Garos i US Open. U finalu Vimblodna poražen je od Karlosa Alkarasa. Prigrabio je i titulu na završnom turniru sezone u Torinu.

Priznanje mu je uručio NFL legenda Tom Brejdi.

"Deluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam i u životu, ne samo u sportu. Velika mi je čast. U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste koji su ovde u prostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini. Svi inspirišete sve ljude na svetu, vašim skokom, pasom, košem... Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama", prvo je poručio Đoković.

"Laures je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsedavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promeni svet i to je zaista tako. Imamo priliku da vidimo da deca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unapredi živote skoro sedam miliona dece. Biti deo nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govorite, koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude", naveo je najbolji teniser sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Pored Đokovića bili su nominovani i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Haland.

Takođe, proglašena je i najbolja sportiskinja sveta, španska fudbalerka Aitana Bonmati, igračica Barselone i osvajačica Zlatne lopte i nagrade "FIFA igračica godine" za sezonu 2022/23.

Nagradu za "povratak godine" dobila je američka gimnastičarka Simon Bajls, a najbolja ekipa za prošlu godinu je ženska fudbalska reprezentacija Španije, novi šampion sveta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve