Sport
26.01.2024. 09:58
R.E.

Novak Đoković

"Ovo je jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada odigrao"

Novak Đoković
Izvor: EPA / MAST IRHAM

Najveći deo ljubitelja tenisa u šoku je zbog poraza Novaka Đokovića u poufinalu Australijan opena.

Ne toliko zbog samog poraza, jer je Siner zasluženo pobedio, već zbog toga kako je do njega došlo

Gubio je Đoković i ranije velike mečeve, ali se čini da je ovaj protiv Sinera jedan od lošijih koje je odigrao u karijeri. Đoković jednostavno nije bio na svom prepoznatljivom nivou. 

Upravo svog izdanja u polufinalu Australijan opena dotakao se i prvi teniser sveta. 

„Želim da čestitam Sineru koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me je. A, ja sam bio šokiran mojim nivoom igre, ništa nisam igrao kako valja. Ovo je jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada odigrao“, istakao je Đoković, a potom dodao:

"Da budem iskren, čitav turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu. Možda jedino protiv Manarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Nisam osećao sebe na ovom turniru, uvek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas".
 

Siner je treći put, za kratko vreme, uspeo da pobedi Đokovića koji je o tome imao šta da kaže.

"Uvek udara lopticu veoma jako, igra brzo, voli da bude agresivan. Pogađa uglove, unapredio je brzinu, preciznije servira, a unapredio je i mentalni deo. Možda se mučio da osvoji bitne mečeve, ali sada je uz iskusne trener uspeo da prevaziđe taj psihički momenat. Na pravom je putu, imaće priliku da osvoji prvi grend slem".

Iako sezonu nije počeo onako kako je navikao, Đoković još uvek ima velike ambicije. 

"Tek je početak sezone, još imama velike nade za grend slemove, Olimpijske igre. Ovakav početak nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao GS titulom na Australijan openu. Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želeo da budem, ali nije ničemu kraj, videćemo kako će ostatak sezone izgledati", poručio je Novak Đoković.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve