Sport
04.11.2023. 20:42
Beta

Savladao Rubljova

Nole je u finalu mastersa u Parizu!

1
Izvor: BETA/ AP / Michel Euler

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu, pošto je u polufinalu pobedio petog igrača sveta Rusa Andreja Rubljova posle tri seta, 5:7, 7:6, 7:5.

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i deveti put se plasirao u finale mastersa u Parizu.

Đoković je u prvom gemu oduzeo servis ruskom teniseru i poveo, ali je Rubljov odmah u narednom vratio brejk za 1:1. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u osmom gemu spasio tri brejk lopte, nakon što je na 0:40 osvojio pet uzastopnih poena.

Rubljov je u 12. gemu napravio novi brejk i posle 59 minuta poveo u meču.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise, Rubljov je spasio brejk loptu u drugom gemu, a zatim je u petom gemu spasio tri brejk lopte za 3:2.

Đoković ni u sedmom gemu nije iskoristio brejk loptu, a teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

U trećem setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do poslednjeg 12. kada je Đoković napravio brejk i plasirao se u finale u kome će igrati za sedmu titulu u Parizu, a ukupno rekordnu 40. masters titulu.

Đoković će u nedelju od 15 časova u finalu igrati protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, koji je ranije danas pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:7, 7:6.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve