Sport
15.11.2023. 10:35
R.E.

Đoković nakon poraza

"Nisam bio dovoljno agresivan"

1
Izvor: BETA/AP / Antonio Calanni

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je da je zasluženo poražen od Janika Sinera i dodao da je Italijan odigrao fantastičan meč.

Đoković je poražen od Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) u drugom kolu "Zelene grupe" na Završnom turniru sezone u Torinu. 

"Siner je zaslužio da pobedi, jer ja u važnim trenucima nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio dovoljno odlučan. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobedio", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je istakao da je u nekim trenucima morao da bude odlučniji.

"Sada nisam bio takav. Neki put pobediš, neki izgubiš. Većinu svoje karijere sam pobeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam uradio previše stvari pogrešno u smislu moje igre. On je bio odlučniji i hrabriji u ključnim trenucima. Imao je nekoliko neverovatnih poena, odigrao je tačno potrebne udarce", dodao je srpski teniser.

Siner je imao veliku podršku navijača sa tribina.

"On je jedini Italijan na turniru, za njega je ogromno uzbuđenje da igra pred svojom publikom. Siner je u velikoj formi. Normalno je da je publika želela da on pobedi", dodao je Đoković.

Đoković će u četvrtak u trećem kolu "Zelene grupe" igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je zamenio Stefanosa Cicipasa. Grk se zbog povrede povukao sa turnira. Srpski teniser će za plasman u polufinale turnira u Torinu morati da pobedi Hurkača.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nov rekord Novaka Đokovića
1

Tenis

06.11.2023. 08:18

Nov rekord Novaka Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 398. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve