Sport
17.06.2023. 22:30
Beta

ABA liga

Obradović i Ivanović uoči sledećeg meča...

1
Izvor: BETAPHOTO / Marko Metlas

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa u trećoj utakmici finala ABA lige protiv Crvene zvezde mora, pre svega, da bude mirna i da proba da odigra najbolju moguću utakmicu.

"Znamo kako je igrati u Pioniru. Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu atmosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu", rekao je Obradović, prenosi klub.

Košarkaši Partizana gostuju u nedelji ekipi Crvene zvezde, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige.

U seriji koja se igra do tri pobede, crno-beli vode sa 2:0, pošto su prva dva meča na svom terenu rešili u svoju koristi.

"Znamo da nas deli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobeda od toga da budemo prvaci ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko naravno uz veliko poštovanje prema protivniku. Još jedno, da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i da vidimo kako će sve to da izgleda", istakao je Obradović.

Košarkaš crno-belih Zek Ledej je naveo da očekuje da će Zvezda odigrati snažno, a da njegova ekipa mora da se bori i uradi sve što trener bude tražio.

"Atmosfera je deo igre ovde, moraš da je prihvatiš, adaptiraš se na nju i igraš jako radeći sve što je potrebno. Uspeli smo da pobedimo ranije, pokušaćemo da pobedimo ponovo", poručio je Ledej.

Treći meč finalne serije ABA lige na programu je od 20.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je danas da će treća utakmica finalne serije ABA lige protiv Partizana biti teška i naveo da njegova ekipa u tom meču mora da odigra jako u odbrani, tečno u napadu i sa velikom energijom. 

"Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja, iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića dodatne adute. Mi, sa druge strane, moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija", rekao je Ivanović, prenosi klub.

Trener Zvezde je istakao da zna da će navijači dati veliku podršku njegovom timu u nedeljnoj utakmici, ali je imao i molbu za njih.

"Molim ih samo da navijaju sportski i korektno, da ne bacaju ništa na teren, da ne vređaju nikoga, da zaista pokažemo da smo drugačiji i da nam pomognu isključivo navijanjem sa tribina", rekao je Ivanović.

Košarkaš crveno-belih Stefan Lazarević je naveo da njegova ekipa želi da produži finalnu seriju.

"Na prvom mestu, treba da eliminišemo neke nedostatke iz prve dve utakmice, odigramo još čvršće, agresivnije i dođemo do cilja, a prvi je pobeda u trećoj utakmici", rekao je Lazarević.

I on je kao i trener Ivanović apelovao na pristalice crveno-belih da navijaju fer i sportski.

"Znam da će nam dati podršku kakvu nema niko, samo apelujem na njih da bodre nas, da ne bacaju ništa na teren, da ne vređaju nikoga, već da fer, sportski i korektno usmere svu pažnju ka nama. Borićemo se, da bismo došli do cilja moramo da idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Ivanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve