Sport
12.02.2018. 09:36
R.E/ Ana Kotur

ODBOJKA: Vanja Eremić je najbolji igrač Superlige!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U izboru Odbojkaškog saveza Srbije i generalnog sponzora odbojkaških liga Vanja Eremić je proglašen za najboljeg igrača za januar 2018. On je iz rumskog OK Sloven prešao u OK Vojvodina, gde je bio u kadetskim i juniorskim selekcijama, a sada već četiri sezone igra za OK Spartak. Za portal "Ekspres", Vanja govori o svojim uspesima.

Kada si počeo da treniraš odbojku i da li se oprobao u još nekom sportu?

Odbojkašku karijeru sam otpočeo sa 10 godina u Rumi. U tom periodu sam se dvoumio između treniranja košarke i odbojke, čak sam i paralelno trenirao oba sporta, ali sam se na kraju bolje pronašao u odbojci i tako shvatio da želim time da se bavim u životu. Sada mi je planu da se afirmišem i da u budućnosti karijeru nastavim negde u inostranstvu.

Za koji strani klub bi želeo da igraš?

Ne znam, ali voleo bih da odem u neki klub koji sem državnog prvenstva igra i evrposka takmičenja gde bih mogao više da napredujem i dostignem nivo koji želim.

Sem ove poslednje, koje sportske nagrade bi još istakao?

Dok sam igrao za OK Vojvodina, osvojio sam mnogo medalja i nekoliko individualnih nagrada u kadetskim i juniorskim selekcijama, što mi je veoma značilo jer sam tako izgradio pobednički mentalitet.

Koliko dugo si se pripremao za početak Superlige?

Pripreme su nam počele još sedmog avgusta u okviru kojih smo odigrali 10 pripremnih utakmica sa ekipama iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. Sada, svake nedelje igramo po jedno kolo i radimo sličan program kako bi bili maksimalno spremni i raspoloženi za utakmicu koja je uglavnom na kraju nedelje.

Da li si očekivao trofej najboljeg igrača meseca i koliko ti znači ovakav vid priznanja?

Nakon prve januarske utakmice kojom smo pobedili rezultatom 3:2 ekipu Novog Pazara bio sam maksimalno motivisan kako bih i u svakoj narednoj utakmici dao sve od sebe i dobio trofej. On mi mnogo znači i pokazuje mi da mogu da budem na vrhu i u budućim periodima. Nakon te utakmice smo pobedili još dve bitne utakmice i kao što sam se i nadao, uspeo sam da trijumfujem u obe, pa je i trofej zasluženo došao.

OK Spartak je za sada treći na tabeli. Kakva su očekivanja?

Ostala su još dva kola do kraja reguarnog dela prvenstva, nakon čega počinje plej-of u koji se nadamo da ćemo ući kao treći na tabeli. Pripreme za plej-of će sigurno biti dobre i mi ćemo sve uraditi da ostvarimo što veći uspeh ove sezone, pa možda čak i osvojimo titulu!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve