Sport
04.09.2023. 11:15
R. E.

Poraz u finalu EP

Odbojkašice ovoga puta nisu uspele, ali sledi još važniji turnir

1
Izvor: EPA / Olivier Matthys

Odbojkašice Srbije poraženu su u finalu Evropskog prvenstva od Turske (2:3), ali selektor Đovani Gvideti ističe da je ponosan na svoj tim i srebrnu medalju, kao i da reprezentaciju očekuje još jedan važan turnir uskoro.

Đovani Gvideti rekao je posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu da je cela ekipa dala svoj maksimum i da je ovo srebro vrlo važno.

"Ponosan sam na tim. Učinili smo sve što smo mogli, igrali do maksimuma. Vargas je bila magična, pokušali smo da je zaustavimo. Ona je jedina koju uopšte nismo mogli da zaustavimo. Bili smo blizu i impresioniran sam igrom mog tima", rekao je Gvideti za RTS.

Problem za selekciju Srbije bili su i zdravstveni problemi kapitenke Maje Ognjenović sa virusom.

"Maju niko nije video dva dana, uključujući i mene. Ona svakako ima sposobnost i iskustvo, hteo sam da je pustim na teren u finalu. Nije bila na svom nivou. Dala je maksimum", istakao je Gvideti.

Sledi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji Gvideti smatra još značajnijim nego ovo prvenstvo.

"To je kraj. Najbitniji događaj sezone. Moramo jako dobro da se pripremimo za taj turnir. I da se odmorimo pre svega. Ova srebrna medalja je vrlo važna, treba da uživamo u njoj, pa da se spremamo za turnir", rekao je selektor Srbije.

"Srbija treba da bude ponosna. Svake godine igraju u finalima velikih takmičenja. Nekad pobedite, nekad izgubite. Ova grupa sve što čini, to je uz puno ljubavi prema svojoj zemlji. Svake godine donose medalje i zato treba srpski narod njima da se ponosi", zaključio je Gvideti.

1
Izvor: EPA / Olivier Matthys

I Tijana Bošković rekla je da se njena ekipa borila do poslednjeg trenutka i da su u finalu Evropskog prvenstva protiv Turske presudile nijanse.

"Mnogo smo razočarane, mnogo smo htele ovo zlato. Mislim da smo to pokazale na terenu. Stvarno smo se borile do poslednjeg trenutka. Moram da čestitam protivnicama, bile su sjajne. Nijanse su presudile i nažalost u petom setu nismo uspele da presudimo u našu korist", rekla je Bošković.

"Žao nam je što nismo uspele da osvojimo još jedno zlato, ali smo dale sve od sebe. Moramo brzo da se oporavimo i da se pripremimo za kvalifikacije za Olimpijske igre", istakla je Bošković koja je finale završila sa 37 poena.

Odbojkašice Srbije već 8. septembra putuju na kvalifikacioni turnir na Olimpijske igre.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve