Sport
10.09.2022. 11:57
Beta

Prijateljski meč

Odluka Fudbalskog saveza BiH izazvala oštre kritike

fudbal, fudbalski teren
Izvor: Shutterstock

Odluka koju je objavio Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (NSBIH) da će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Sankt Peterburgu u novembru, izazvala je oštre kritike u toj zemlji.

U saopštenju NSBIH je precizirao da će susret sa Rusijom biti održan 19. novembra, uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru, na kome Rusija neće učestvovati pošto je isključena iz svih Fifa i Uefa takmičenja nakon invazije na Ukrajinu.

"To nije dobra odluka. Kada selekcija počne da daje dobre rezultate, uvek nešto nije u redu", izjavio je Miralem Pjanić koji je za bosanskohercegovačku reprezentaciju odigrao 107 utakmica.

"Ostao sam bez reči. Savez zna moj stav", dodao je on, a preneli bosanski mediji.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić osudila je odluku Saveza i zapretila da će prekinuti saradnju glavnog grada BiH sa NSBIH ako se utakmica odigra.

"Najoštrije osuđujemo odluku federacije da odigra prijateljski meč protiv Rusije. Sarajevo je dugo vremena bilo grad pod agresorskom opsadom", rekla je Karić, aludirajući na srpsku opsadu Sarajeva tokom rata u Bosni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pari Sen Žermen o nasilju i huliganima na utakmicama
1

"Osuđujemo"

09.09.2022. 12:59

Pari Sen Žermen o nasilju i huliganima na utakmicama

Fudbalski klub Pari Sen Žermen osudio je nasilje na tribinama pred početak utakmice između Nice i Kelna u petak, u Ligi konferencija, nakon što su mediji objavili da je u tim neredima učestvovala i zabranjena grupa navijača PSŽ-a.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve