Sport
19.06.2023. 09:54
Beta

ABA liga

Oglasila se Crvena zvezda povodom incidenta uoči treće utakmice

1
Izvor: Beta/MN PRESS / NEBOJSA PARAUSIC

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su za incidente uoči treće utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Partizana krive osobe koji nemaju veze sa klubom i pozvao je svoje navijače da "ne nasedaju na provokacije" i ponašaju se sportski u predstojećem meču.

"KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom. Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Zvezda je na svom terenu u hali "Aleksandar Nikolić" pobedila Partizan sa 91:78 i smanjila na 1:2 u finalnoj seriji regionalnog takmičenja. Početak utakmice je kasnio jer su po izlasku na teren igrači Partizana gađani raznim predmetima sa punih tribina, zbog čega su morali da se vrate u svlačionicu.

1
Izvor: Beta/MN PRESS / MARKO METLAS

Zvezda je navela da je dvorana pokrivena kamerama i da su o svemu obaveštene nadležne službe koje su bile zadužene za obezbeđivanje utakmice, a da će klub čim bude dobio podatke tih osoba obavestiti javnost.

"KK Crvena zvezda još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput 'pozdrava' publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje 'zanimljiva' zagrevanja pojedinih igrača. Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe", piše u saopštenju.
 

Četvrta utakmica igra se u utorak od 19 časova ponovo u hali "Aleksandar Nikolić". 

Serija se igra na tri pobede.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nebojša Čović: "Nikad se nismo 'palili' na final 8"
Crvena zvezda

Crvena zvezda

18.03.2023. 10:36

Nebojša Čović: "Nikad se nismo 'palili' na final 8"

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je u "Jutarnjem programu" dotakao poraza protiv Barselone u Evroligi i dosadašnjeg toka sezone.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve