Sport
19.03.2024. 11:36
R. E.

Oskar Šmit

Legendarni košarkaš: "Gledam NBA samo zbog Jokića, Dončića..."

1
Izvor: Beta / AP / LM Otero

Legendarni brazilski košarkaš Oskar Šmit izjavio je da NBA prati prati isključivo zbog stranih igrača, pre svega Evropljana, koji su potpuno zasenili Amerikance.

"Gledam Nikolu Jokića, Luku Dončića, Evropljane... Gledam sve strane košarkaše više nego Amerikance, jer su bolji od američkih igrača. Mnogo su bolji. Ako pogledate Jokića kako igra, momak će treći put osvojiti MVP nagradu", rekao je Šmit.

Naveo je da je potpuno oduševljen onim što srpski centar prikazuje iz večeri u veče u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

"Jokić može da šutira, može da radi šta god poželi. Neverovatan je. Jednog dana sam ga video, pucao je, bum, dodao loptu iza sebe", naveo je Brazilac.

Brazilca su 1984. godine izabrali na draftu Nju Džersi Netsi, ali nikada nije zaigrao u NBA ligi.

U Evropi je nastupao za Juvekazertu, Paviju i Valjadolid, a karijeru je završio u Flamengu 2003. godine. Bio je najbolji strelac italijanske košarkaške lige sedam puta.

On je upisan zlatnim slovima u istoriju košarke, budući da njegov rekord na Olimpijskim igrama od 1.093 poena i dalje niko nije oborio.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković i Divac gledali fenomenalnog Jokića: "Gde si, brate" (VIDEO)
1

Susret u Los Anđelesu

03.03.2024. 09:36

Đoković i Divac gledali fenomenalnog Jokića: "Gde si, brate" (VIDEO)

Nikola Jokić "pokidao" je protiv Lejkersa u NBA ligi, dok su ga sa tribina dvorane u Los Anđelesu bodrila dva velikana srpskog sporta - Novak Đoković i Vlade Divac.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve