Sport
22.09.2023. 15:27
R.E.

Tradicija

Svi na Adu! Počeo je Sajam sporta

deca, dete, sport, fizičko
Izvor: Shutterstock

Jedna od omiljenih manifestacija kako dece, tako i odraslih otvorena je u petak u Beogradu! Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva za sport, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, održaće se od petka do 24. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

Najmlađi će na ovoj manifestaciji imati priliku da vide mnoge legende srpskog sporta, ali i da se oprobaju u raznim sportovima i sjajno zabave.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poželeo je prisutnima dobrodošlicu.
"Kada je o Srbiji reč, sport stvarno jeste radost. Samo u poslednje vreme imamo toliko razloga za slavlje. Odbojka, atletika, košarka, tenis, streljaštvo i rvanje. Srbija jeste zemlja sporta i šampiona. Ponosan sam što nakon svoje takmičarske karijere imam priliku da se kao sportski radnik bavim sportom. Da svaki dan živim sport", rekao je Štefanek.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da mali broj dece u Srbiji ima redovne sportske aktivnosti.
    "Mi smo u saradnji sa Ministarstvom sporta izveli 150 hiljada dece na gradske trgove, na kojima se bave sportom. U isto vreme napravili smo svetske rezultate. Svi znaju za Srbiju. Jedino nam iz fokusa beže uspesi paraolimpijskih sportista. Nije nam stanje u omladini dobro, 68 posto dece ima kifozu ili ravne tabane. Samo 12 posto trenira neki sport. Prema tome ozbiljni zadaci su pred nama", izjavio je Maljković.

    

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve