Sport
23.02.2023. 20:11
R.E.

Liga konferencije

Partizan eliminisan

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige konferencija, pošto su u Beogradu u revanš meču poraženi od moldavskog Šerifa sa 1:3.

Prvi meč u Moldaviji završen je pobedom Partizana 1:0.

Crno-beli su večeras poveli golom Kvinsija Meniga u 13. minutu. Izjednačio je Sedrik Badolo u 22. minutu sa penala, dok je Muhamed Diop bio strelac u prvom minutu nadoknade prvog dela i u 47. minutu.

Partizan je na početku bio bolji, u četvrtom minutu šut Rikarda Gomeša je zaustavljen na gol-linij, ali je zatim pokazana ofsajd pozicija.

Prejaku loptu pred golom je u sedmom minutu ka Fuseniju Dijabateu poslao Danilo Pantić, a crno-beli su odličnu igru na startu krunisali golom Meniga u 13. minutu. Loptu je u prostor uputio Gomeš, da bi holandski fudbaler u nastavku izašao sam pred golmana Maksima Kovala i lako ga savladao.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Šest minuta kasnije u kaznenom prostoru Partizana rukom je igrao Siniša Saničanin, a glavni sudija Šveđanin Andreas Ekberg je posle gledanja video snimka pokazao na "belu tačku".

Tri minuta kasnije precizan je sa penala bio Badolo.

Usledio je mirniji tempo meča koji se zadržao sve do nadoknade prvog dela, kada gosti stižu do vođstva, nakon preciznog udarca Muhameda Diopa sa ivice šesnaesterca.

Imali su gosti u finišu još jednu priliku preko Diopa, ali je dobrom intervencijom golmana Aleksandra Popovića rezultat ostao nepromenjen.

Nastavio je Diop sa dobrom igrom i početkom drugog poluvremena, a novi pogodak postigao je u 47. minutu, nakon što je iz daljine precizno šutirao po zemlji.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Partizan je zatim pokušavao da dođe do drugog gola, ali konkretnije šanse nije bilo sve do 78. minuta. Posle asistencije Gomeša sam je pred golmana gostiju izašao Samed Baždar, ali je čuvar mreže Šerifa bio siguran.

Uprkos pritisku domaće ekipe promene rezultata do kraja meča nije bilo.

Utakmici je prethodio protest navijača Partizana, koji su nezadovoljni radom uprave kluba, a veći deo meča takođe su obeležila skandiranja upućena čelnim ljudima crno-belih. Na stadionu je ukupno bilo 10.256 gledalaca.

Žreb osmine finala Lige konferencije na programu je u petak u Nionu od 13.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve