Sport
16.12.2023. 21:04
Beta

Mnogo problema

Partizan se "okliznuo" pred derbi

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Fudbaleri Partizana i Radničkog 1923 igrali su u Beogradu nerešeno 3:3 u utakmici 19. kola Super lige Srbije.

Partizan ovim remijem pred "večiti" derbi nije uspeo da ostane sa Crvenom zvezdom na deobi prvog mesta, pošto sada ima 44, dva manje od narednog protivnika.

Utakmica na stadionu Partizana bila je vrlo uzbuljiva od prvog trenutka, ali na kraju nije bilo pobednika. Crno-beli su već u drugom minutu mogli do vođstva, ali Aldo Kalulu iz izgledne pozicije nije uspeo da savlada golmana Radničkog.

Taj promašaj kaznili su Kragujevčani na drugoj strani, pošto su već u sedmom minutu poveli pogotkom Matije Gluščevića koji je iskoristio lošu odbranu Partizana i doveo goste do prednosti.

Radnički je prednost duplirao 10 minuta kasnije Džefri Činedu iskoristio je centaršut s desne strane, hitro reagovao nakon što se oslobodio Svetozara Markovića i lako savladao Aleksandra Jovanovića.

Partizan je od tog momenta preuzeo inicijativu i do poluvremena uspeo da dođe do izjednačenja. Prvo je u 39. minutu Saldanja iskoristio proigravanja Kalulua, da bi samo pet minuta kasnije iz slobodnog udarca Bibars Natho pogodio za 2:2.

Drugo poluvreme donelo je podjednako uzbuđenja, poveo je Partizan, ali je gol zbog ofsajda ipak poništen u 62. minutu, da bi Radnički potom u 74. preko Milana Vidakova još jednom savladao Jovanovića koji je loše komunicirao s odbranom i nije izašao na loptu koju je trebalo da pokupi.

Domaćin je u potpunosti pritiskao u nastavku susreta, što je rezultiralo izjednačenjem u samoj završnici, odnosno u 88. minutu kada je Kristijan Belić pogodio na asistenciju Saldanje.

Partizan u sredu od 18.00 dočekuje Crvenu zvezdu, dok Radnički na svom terenu igra protiv Radnika iz Surdulice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve