Sport
30.03.2024. 21:10
Beta

Super liga Srbije

Partizan pobedio Spartak

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Spartak 1:0, u utakmici 27. kola Super lige Srbije i prekinuli niz od tri utakmice bez pobede.

Jedini gol postigao je Samed Baždar u 21. minutu.

Spartak je zapretio već u prvom minutu kada je šutirao Ilija Babić, a domaći su uzvratili šansama Baždara i Bibrasa Natha.

Crno-beli su u devetom minutu tražili jedanaesterac pošto su smatrali da je igrač Spartaka igrao rukom posle udarca Svetozara Markovića, a posle provere VAR je odlučio da nije bilo prekršaja.

Partizan je poveo u 21. minutu. Aldo Kalulu je centrirao sa desne strane, jedan igrač Spartaka izbacio je loptu na ivicu šesnaesterca, a tu je bio Natho i dobro šutnuo. Golman Aleksandar Vulić kratko je odbio loptu, na nju je naleteo Baždar, kome pred golom nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Posle toga Spartak se oslobodio pritiska, ali bez prave šanse. U 40. minutu dobru priliku imao je Partizan kada je Nikola Antić centrirao sa desne strane, loptu je glavu zahvatio Bojan Kovačević, ali je bio neprecizan.

Partizan je u drugom delu u 53. i 57 minutu pokušavao posle kontranapada, ali nije uspeo da ugrozi protivnički gol.

U 59. minutu iz igre je izašao Natho zbog povrede, a posle njega teren je napustio i njegov saigrač Gajas Zahid, takođe zbog povrede.

Ekipa iz Subotice je posle toga pojačala pritisak, u 84. posle kornera pokušao je Ognjen Mudrinski, a golman Partizana Aleksandar Jovanović je odbranio. Pet minuta kasnije odbrambeni fudbaler Partizana Bojan Kovačević blokirao je šut nakon što je u odličnoj šansi za gol bio Kolins Atule.

Partizan je do kraja uspeo da se odbrani i prekinuo je niz od tri utakmice bez pobede. Crno-beli su drugi na tabeli sa 64 boda, četiri manje od vodeće Crvene zvezde, koja je pobedila Javor 3:0.

Spartak je pretrpeo treći poraz u poslednje četiri utakmice, ukupno 14. u prvenstvu i zauzima 10. mesto na tabeli sa 31 bodom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve