Sport
05.06.2020. 18:07
R. E.

PARTIZAN PRELOMIO: Crno-beli i naredne sezone u Evrokupu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Partizana ostaju u Evrokupu i naredne sezone ponovo će tražiti svoj put do Evrolige, saopštio je danas predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Crno-beli su imali ponudu da igraju naredne sezone FIBA Ligu šampiona, ali su odlučili da ostanu u takmičenju pod okriljem Evrolige.

"Partizan je minule bio iznad nivoa Evrokupa, prerasli smo to takmičenje i organizaciono i rezultatski. Ovo je možda moja najteža odluka u životu, možda i u klupskoj istoriji. Nisam hteo sam da donosim odluke, jednoglasno su donete. Hvala FIBA i Evroligi na partnerskoj saradnji, ova odluka nije protiv jednog od njih, već u korist Partizana. Partizan je mnogo dao evropskoj košarci, igrače, trenere, sve. Tom činjenicom se ponosim", rekao je Mijailović na konferenciji za medije u Beogradskoj areni i dodao:

"Prekinuta je naša sezona iz snova je na način na koji je prekinuta. Bili smo izenađeni. Niko se tome nije nadao. Izgubili smo dosta. Sigurno najveći gubitnik u Evropi jeste Efes, samim tim i Partizan. Ne mogu da kažem da je sportska nepravda, već okolnosti. Ljudi su procenili da je tako najbolje i mi smo podržali takvu odluku", rekao je Mijailović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Onda je "pecnuo" najvećeg rivala.

"Ne mogu da kažem da je za takvu odluku zaslužan menadžment, više je umetnost. Svakako čestitam Crvenoj zvezdom. Umetnost je igrati Evroligu bez osvojenog trofeja. Gradskom rivalu čestitam i želim mu puno srećem da ostvari bolje rezultate nego ove", zaključio je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve