Sport
12.06.2023. 15:03
Beta

Selektor

Piksi o Mladenu Krstajiću, Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću...

1
Izvor: BETAPHOTO / MARKO METLAS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da ima mnogo problema sa povredama igrača uoči utakmica protiv Jordana i Bugarske, ali da veruje da ekipa ima kvalitet da pobedi u Ragradu, pošto su tri boda iz tog meča prioritet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Imamo personalnih problema, 20. juna nam predstoji izuzetno važna utakmica u kvalifikacijama protiv Bugarske i to je prioritet svih prioriteta. Na dosta igrača ne možemo da računamo zbog povreda, Aleksandar Mitrović ima problema sa stopalom, to datira još od pre šest meseci, imao je problema i na Svetskom prvenstvu. Razgovarali smo i ovoga puta neće moći da igra, a mislim da je moguća i hirurška intervencija", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.
 

Selekcija Srbije igraće 16. juna u Beču prijateljsku utakmicu sa Jordanom od 20.30, a četiri dana kasnije u Razgradu protiv Bugarske, treću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija posle dva kola vodi u Grupi G kvalifikacija sa šest bodova, dok je Bugarska pretrpela oba poraza.

"Jović takođe ima problem, u finalu Lige konferencija zadobio je prelom nosa i danas je operisan. Tu je i Vlahović koji je takođe van ekipe zbog problema sa preponama. Trpi neverovatne bolove i dogovor je da preskoči okupljanje i pokuša to da sanira. Terzić je zbog otežanog disanja operisao nos, Gaćinović je bio na operaciji prepona, Veljković i Radonjić imaju problema sa mišićima, da ne nabrajam dalje", rekao je Stojković.

Naveo je da će na okupljanje malo kasniti Filip Mladenović, koji je potpisao za Panatinaikos.

On je rekao da su u ekipi dva klasična napadača Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović i da je ekipa pokrivena na tim pozicijama.

"Svi koji su na spisku daće maksimum da Srbija odigra kvalitetno, pogotovo 20. juna, kada je najvažnije da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo. Neću nikoga naknadno zvati, ne brinite i ovo je dovoljno dobro. Žao mi je i voleo bih da imam sve igrače na okupu, ali moramo da se prilagodimo. Neke lekcije smo naučili - povređen igrač ne treba da igra ni kada ga nokat boli", dodao je selektor.
 

On je naveo da će ekipa igrati u kombinovanom sastavu protiv Jordana i da će u tom duelu dobiti šansu igrači koji su je do sada manje dobijali, ali da će nosioci igre sigurno imati minutažu.

"Jordan i nije toliko važna utakmica, bez uvrede za Jordan, već priprema za Bugarsku", dodao je Stojković.

Selektor je rekao da nije gledao iz koje lige je pozivao igrače, već da mu je važno ko pokazuje kvalitet i talenat i dodao da je Nikola Čumić iz Vojvodine zaslužio poziv.

Na konstataciju da je javnost već upisala tri boda u Bugarskoj, Stojković je rekao da to razume, ali da je svaka utakmica teška, pogotovo ona za koju se upiše pobeda i pre samog početka.

"Igrači moraju da imaju dobar pristup, analiziraćemo Bugarsku, ali i naše utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni. Sa velikim optimizmom idemo u Bugarsku. Neka bude da smo favoriti, ali svaki segment mora da se opravda. Želimo dobru igru i pobedu i učinićemo sve da dođemo do nje. Neće biti lako, ali verujem da smo dovoljno kadri da i pored personalnih problema igrači mogu da iznesu izazov koji je pred njima", naveo je.
 

Stojković je rekao da neće odustati od napadačkog fudbala.

"Imamo takav profil igrača i kompoziciju tima da bi bilo nefer ne dati im šansu da pokažu talenat. Da biste pobedili morate da postignete gol, a da biste postigli gol, morate da napadate. Ali utakmica zna da ode i na drugu stranu i bićemo koncentrisani da uradimo ono što moramo. Srbija je pokazala da zna i da se brani, 4:0 je gol-razlika, raduje što smo dobili stabilizaciju u odbrambenoj liniji. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrčaa u ofaznivnoj zoni da možemo da napravimo problem protivniku", dodao je.

Govoreći o selektoru Bugarske Mladenu Krstajiću, Stojković je rekao da su oni prijatelji, da je pošten momak i da je to retko pronaći u fudbalu.

"Ali eto, ima izuzetaka i on je to. Krenuli su sa dva poraza, nije laka situacija, učiniće sve da pobede i možda i uhvate poslednji voz da bi se nadali nečemu. Drago mi je da ćemo se videti, ovoga puta kao protivnici, ali to ne menja odnos među nama. Odlično poznaje naše igrače, nema tajni. Važno mi je da znam formaciju, koji su to igrači. Dobro ćemo analizirati, ali moramo biti okrenuti sebi. Verujem da smo mi ti koji mogu da odigraju kvalitetno i da kroz dobru igru dođu do cilja", naveo je.
 

Selektor je pohvalio odlične rezultate srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je u nedelju osvojio rekordnu 23. grend slem titulu i centra Denvera Nikole Jokića, koji je na korak od osvajanja šampionske titule u NBA ligi.

"Kako da ne pratim, to su ljudi koji pomeraju granice i svojim talentom mogu da vas oduševe. To nije slučajno. Jokić igra u najjačoj ligi sveta i to sa kakvom lakoćom igra i kakve rezultate pravi i rekorde koje obara, to je zaista za svaku pohvalu. To je savršeno. Svima nam je drago, potovoto nama sportistima. Ponosni smo n anjega i Novaka, pomeraju granice ponašanjem i rezultatima, usrećuju nas", rekao je Stojković.
 

"Čestitam Đokoviću na istorijskom rezultatu. Ono što je postigao zaslužuje svaku pažnju i čestitke. On je sve to zaslužio tehnikom, taktikom, kvalitetom, psihom. Bilo je prelepo gledati ga juče i navijati za njega. Neka nastavi sa dobrim rezultatima", dodao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jokić duhovito prokomentarisao Đokovićev istorijski uspeh
1

"23 pehara, Bog te video"

11.06.2023. 22:58

Jokić duhovito prokomentarisao Đokovićev istorijski uspeh

Košarkaš Denvera Nikola Jokić skoncentrisan je na peti meč finala NBA lige, ali je i pored toga uspeo da na duhovit način prokomentariše veliki uspeh Novaka Đokovića.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve