Sport
26.10.2019. 12:38
R. E.

PONOVO POMERA GRANICE: Jokić prestigao Majkl Džordana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski košarkaš Nikola Jokić sa tripl-dablom vodio je Denver do pobede posle produžetka nad Feniksom od 108:107 u NBA ligi. Jokić je za 40 minuta u Pepsi centru imao učinak od 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

Srpski reprezentativac je novom sjajnom partijom zabeležio 29. tripl-dabl u regularnom delu sezone, u karijeri i na taj način prestigao legendarnog Majkl Džordana u toj kategoriji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Jack Dempsey

"Super! Prestići ću ga i po broju titula. To bi bilo lepo", rekao je Jokić kada su mu saopštili šta je uradio, a zatim dodao:

"Tripl-dablovi nisu bitni. Lepo je to, naravno, ali ne ne znači mi ništa", rekao je srpski reprezentativac.

Sa 29 tripl-dablova, Jokić se izjednačio sa Grentom Hilom i Džonom Havličekom na 11. mestu svih vremena u ovoj kategoriji. Prvi na večnoj listi je Oskar Robertson koji ima 181 tripl-dabl.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Rich Pedroncelli

Od ostalih srpskih košarkaša koji su nastupali predhodne noći, istakli su se Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, iako je Sakramento doživeo poraz od Portlanda, 122:112.

Povezane vesti - "TREBA SPUSTITI LOPTU" Pešić: Zvezda na pravom putu, raduju me ovacije navijača

Bogdanović je imao 16 poena, tri asistencije i skok, dok je Bjelica upisao devet poena, sedam uhvaćenih lopti i asistenciju.

Nije bio loš ni Marko Gudurić koji se još uvek privikava na najjaču košarkašku ligu na svetu. On je u porazu Memfisa od Čikaga zabeležio sedam poena i tri skoka.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
16.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve