Sport
05.04.2023. 13:25
Beta - AP

"Neprihvatljivo"

Premijer liga osudila skandiranje navijača

utakmica, fudbal, navijači
Izvor: Shutterstock

Rukovodstvo fudbalske Premijer lige kritikovalo je deo navijača Čelsija i osudilo njihovo skandiranje o tragediji na Hilsborou, rekavši da je to neprihvatljivo.

Pojedini navijači Čelsija su u utorak uveče tokom drugog poluvremena utakmice na Stamford Bridžu protiv Liverpula neprikladno skandirali o tragediji na stadionu Hilsboro 1989. godine, u kojoj je poginulo 97 navijača Liverpula.

"Premijer liga osuđuje skandiranje koje se čulo na utakmici između Čelsija i Liverpula", navela je liga dodajući da "prioritetno nastoji da reši problem".

Čelsi se posle utakmice izvinio navijačima Liverpula, rekavši da skandiranju iz mržnje nije mesto u fudbalu.

Liverpul je naveo da takva vrsta skandiranja mora da prestane "zarad onih koji i dalje pate od posledica fudbalskih tragedija".

Mančester siti je u subotu morao da se izvinjava zbog skandiranja pojedinih navijača na utakmici protiv Liverpula (4:1).

Prošlog meseca Liverpul i Mančester junajted su zajedno pozvali navijače da prekinu sa skandiranjima mržnje, uoči utakmice na Enfildu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Duljaj: "Nema povlačenja, kuknjave i bežanja"
1

FK Partizan

04.04.2023. 16:00

Duljaj: "Nema povlačenja, kuknjave i bežanja"

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da se njegova ekipa sprema za predstojeći meč protiv Voždovca, uprkos neizvesnosti oko odigravanja duela zbog vremenskih prilika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve