Sport
06.10.2023. 19:54
R.E.

Povratak u Varšavu

Pankov na slobodi! Srbin pušten iz pritvora (FOTO)

pankov 06.10.2023.
Izvor: LUSA / HUGO DELGADO

Srpski fudbaler Radovan Pankov i njegov saigrač iz Legije Žozue, pušteni su iz pritvora u Holandiji i uskoro će stići u Poljsku, saopštio je danas Fudbalski klub Legija na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

"Žozue i i Radovan se vraćaju u Poljsku", objavljeno je na društvenoj mreži "X" (bivšem Tviteru). 

Josue and Rasha are coming back to Poland 🫡 https://t.co/xakOF9tHDI

Nisu saopšteni detalji, a očekuje se da uskoro klub izda zvanično saopštenje. Pankov i Žozue su bili uhapšeni u četvrtak uveče zbog incidenata koji su se desili posle utakmice između njihove Legije i AZ Alkmara. 

 "Nije istina da smo mi izazvali izgred. To je skandal. Godinama odlazim na utakmice, pamtim i napad navijača suparnika na autobus. Ali nikada još se nije desilo da policija i redari napadnu upravu gostujućeg kluba", kazao je direktor Legije Mjoduski.

Portparol kluba Bartioš Zaslavski kazao je da je posle utakmice ekipa Legije krenula prema autobusu ali da su redari zatvorili kapiju i nekoliko fudbalera, među njima i Radovan Pankov, ostali su na stadionu dok je većina već ušla u autobus.

"Iako smo molili nisu nam otvorili kapiju a posle su redari počeli agresivno da se ponašaju, fizički su nasrnuli na fudbalere", kazao je portparol poljskog kluba.

Direktor Mjoduski rekao je novinarima da je posle, kad su svi bili u autobusu, policija pretila napadom na autobus ako joj ne predaju Pankova i Peškeiru, koji su pristali da idu u policijsku stanicu da se tenzije smire a direktor kluba izjavio je da su anti-poljska raspoloženja u gradu vladala i pre utakmice.

"Holandski mediji su me pitali za horde navijača Legije. Odnos lokalnih vlasti bio je fatalan. Gradonačelnica Alkmara izjavila je da ne želi u gradu poljske navijače", kazao je Mjoduski.

    

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve