Sport
11.01.2018. 13:00
R.E / Blic.com

RUKOMET: Selektor odredio igrače za EP u Hrvatskoj

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jovica Cvetković odabrao je 16 igrača za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, na kome će naša reprezentacija u petak od 20.30 svoj prvi meč u Splitu odigrati upravo protiv domaće selekcije.

Za mečeve preliminarne faze konkurisaće sledeći reprezentativci:

 Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević

Leva krila: Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić

Desna krila: Darko Đukić, Bogdan Radivojević

Levi bekovi: Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović

Srednji bekovi: Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić

Desni bekovi: Nemanja Zelenović i Marko Vujin

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski

Pripremni mečevi su doneli poraze našem timu, a selektor je rekao da oni "i jesu i nisu bitni".

"To je realnost od koje ne možemo da pobegnemo. Pokušavamo da ostanemo na nogama, ali ništa od onog što se tiče ambicija i načina razmišljanja nismo promenili. Moramo da shvatimo da u glavama moramo da budemo jači. Što nas više bije po nogama, povrede i sve ostalo, moramo da ostanemo čvrsti. Pokušavamo da sve negativno oteramo od sebe i zadržimo fokus", rekao je selektor za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Dodao je da prvi miče protiv domaćina, nije najvažniji, ali jeste bitan.

"Poznajemo se dobro. Dobra je to reprezentacija. Imaće pritisak domaćeg terena, ali i podršku Evropske federacije kao organizatori. Toga moramo biti svesni. Moramo da budemo svesni koliko bolji moramo biti da bi slavili. To nije jedina utakmica. Moramo je gledati u sklopu sve tri utakmice koje nas čekaju. Pobeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gde su oni domaćini, može vam se desiti da pobedite, a onda izgubite preostale dve i ispadnete sa prvenstva. Moramo dobro rasporediti snage koje imamo. Moramo da odigramo pametno i negde poentiramo", smatra Jovica Cvetković.

Odnosi igrača između ove dve selekcije su odlični.

"Ne bi se ovoliko pričalo o tom meču da situacija između dve zemlje nije nategnuta. To je stvar politike. Stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Interesantno je, igramo protiv Hrvatske u Splitu, mediji sa obe strane nešto čačkaju, svi bi da nešto izbace interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama. Nije problem šta mi mislimo. To se zna. Između naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se druže međusobno, igraju zajedno. To je sportski svet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa ovde pozitivno, traži se nešto loše da se izbaci u etar. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave, ali dobro. Kako nama, tako je i njima", kaže strateg naše nacionalne selekcije.

Za Srbiju će na takmičenju igrati čak 6 debitanata.

"Dužan sam da razmišljam i o sadašnjosti i o budućnosti. Tako gledam na ovaj posao. Pokušali smo da napravimo jedan dobar sklop. Ovo je najbolje što imamo. Stojim iza njih i svega što se bude dešavalo. Ovo su dobri momci. Na kraju, šta god da bude, taj sam koji kreira igru, odnose i sve što se negativno desi, slobodno neka mi se stavi na dušu. Namere su mi dobre, ali džabe - ova moja funkcija podrazumeva da moram da prihvatim odgovornost za sve i vrlo rado ću je prihvatiti. Očekujem da damo sve od sebe. Prosto, ovo je sport, svi se takmiče da budu prvi, drugi ili treći. I mi se takmičimo. Ako ne bude danas, biće sutra, zato je najbitnije da danas razmišljamo", kaže Cvetković.

Osvrnuo se selektor na izotanak najiskusnijeg, pivotmena Rastka Stojkovića.

"Rastko Stojković je bio mesec dana van trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim da rizikujem njegovu budućnost. Apelujem na njegov klub da mu omogući da se leči, odnosno, ode na operaciju. Što se tiče njegovog reprezentativnog statusa, on je jasan. Dok god bude želeo da igra za reprezentaciju, a ja budem bio tu, on će imati svoje mesto. Njegov kvalitet nije sporan", zaključio je Jovica Cvetković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve