Sport
09.10.2023. 20:35
R. E.

Kvalifikacije za EURO

Selektor Crne Gore pred meč sa Srbijom: "Da se predstavimo na pravi način"

1
Izvor: EPA / MTI / Szilard Koszticsak

Crna Gora gostovaće Srbiji 17. oktobra u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mađarska i Srbija imaju po 10 bodova na tabeli grupe G kvalifikacija za EURO, dok je Crna Gora na trećem mestu sa osam osvojenih bodova.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je da će njegov tim u Beogradu imati veoma težak zadatak.

"Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtevan meč, oba tima su u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta. Ako to uspemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu", prenele su podgoričke Vijesti izjavu Radulovića.

Crnogrci će se za meč sa "orlovima" pripremati tako što će pratiti duel Piksijevih izabranika protiv Mađarske, koji je na programu 14. oktobra.

"Gledaćemo meč Mađarske i Srbije i onda ćemo se možda i baviti nekim kalkulacijama, mada njih ne treba da bude. Idemo u Beograd da odigramo sa stavom kojim nas je krasio tokom kvalifikacijama i u kojima imamo samo jedan poraz", rekao je Radulović.

Selektor Crne Gore na duelu u Beogradu sigurno će moći da računa na Stefana Savića, dok zna da za domaćina neće igrati Dušan Vlahović.

"Prevashodno je cilj da se pripremimo, nikada nismo gradili sreću na tuđoj nesreći. Žao mi je što Vlahović ne igra, ali kada znamo da je on u Podgorici postigao dva gola, onda i njegov izostanak može da utiče da naš optimizam bude još veći. Zaista verujemo da možemo, to smo do sada i pokazali u izjednačenoj grupi. Na tri meča do kraja smo uspeli u nameri da ostanemo u igri do samog kraja", dodao je Radulović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve