Sport
06.04.2023. 09:55
Beta-AFP

Nelegalni transferi?

Policija "češlja" papire u italijanskim klubovima

Fudbal, novac
Izvor: Shutterstock

Italijanska finansijska policija pretresla je prostorije fudbalskih klubova Roma, Lacio i Salernitana, u okviru istrage zbog sumnji u nerealno visoke iznose transfera igrača.

Istraga protiv Rome se odnosi na transfere između 2017. i 2021. godine, dok se istraga za Lacio i Salernitanu bavi prodajom igrača između ova dva kluba, koja su do nedavno pripadala istom vlasniku Klaudiju Lotitu.

Salernitana je prošle sezone promenila vlasnika, pošto propisi u Seriji A ne dozvoljavaju jednoj osobi da kontroliše dva tima.

, Preliminarna istraga koja se tiče Lacija i njegovog prvog čoveka Lotita, zasniva se na sumnjama u izdavanje "faktura za nepostojeće transakcije" navode agencije AGI i ANSA.

Transferi igrača i veštački prikazani kapitalni dobici u središtu su slučaja sa kojim se od ranije suočava fudbalski klub Juventus.

Torinski klub je zbog toga kažnjen oduzimanjem 15 bodova i trenutno je u toku sudski postupak. Sledeće ročište je zakazano za 10. maj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo i tajni ugovor sa Juventusom: Šta je istina
Kristijano Ronaldo

Ponovo u centru pažnje

16.01.2023. 16:31

Kristijano Ronaldo i tajni ugovor sa Juventusom: Šta je istina

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo navodno nije potpisao tajni ugovor sa Juventusom o drugačijem načinu isplate dok je bio član tog italijanskog kluba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve