Sport
20.03.2024. 13:36
Beta-AP

Španski sud

Alves može na slobodu, ali ako uplati MILION evra

1
Izvor: EPA / EFE POOL / Alberto Estevez

Španski sud odlučio je da pusti na slobodu brazilskog fudbalera Danija Alvesa uz kauciju od milion evra i da preda pasoše dok čeka žalbu na osuđujuću presudu za silovanje mlade žene u Barseloni.

Alves je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svedočila da ju je fudbaler silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

On je u zatvoru otkako je uhapšen, prošlog januara. Njegovi prethodni zahtevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer je sud smatrao da postoji rizik od bekstva. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Da bi sada izašao na slobodu, Alves uz kauciju od milion evra mora da preda svoje brazilske i španske pasoše i zabranjeno mu je da napušta Španiju.

Na osuđujuću presudu žalili su se i njegov branilac i državni tužilac.

Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo da se zatvorska kazna poveća na devet godina.

Nije određen datum za novo suđenje pred Višim sudom u Barseloni. Slučaj može da završi i na Vrhovnom sudu u Madridu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve