Sport
20.10.2018. 18:19
R.E./B92

SRBIJA SVETSKI PRVAK: Srpske odbojkašice ispisale istoriju pobedom nad Italijom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpkinje su ispisale istoriju i postale svetske prvakinje po prvi put u svojoj istoriji, te sprečile Italijanke da to urade po drugi put.

Odbojkašice su uspele da se oporave i da, nakon što su zaostajale u setovima dva puta, dođu do preokreta i do neverovatnog uspeha.

Srbija je konačnu pobedu ostvarila, po setovima 21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12.

Srpkinje su potvrdile klasu jer su, posle osvajanja Evropskog prvenstva 2017, sada osvojile i Svetsko.

Naše odbojkašice su slavile u veoma dramatičnom meču koji je bukvalno nemoguće opisati rečima i, posle velike drame, postale najbolje na svetu.

Jako zgrčeno i uspavano su ušle u meč, pre svih Tijana Bošković, koja se budila polako, ali sigurno, i bila ključna za pobedu u završnici meča.

Italija je imala perfektan prijem u prvom delu igre i nije dopuštala Srbiji da dođe do lakih poena preko kontre, a Paola Egonu je prenela dobru formu iz polufinala na finalni meč. Srbija je uhvatila bolji ritam u završnici, ali prekasno i Italija je povela sa 1-0.

Drugi set počeo je drastično drugačije nego prvi – Brankica Mihajlović je bila razigrana, Bianka Buša neumoljiva na servisu, ali i prijemu, i Srpkinje su lako gradile prednost. Na kraju ubedljiva razlika i mnogo bolja igra nego u prvom setu, što je bilo najbitnije.

Dobru igru iz prethodnog seta Srpkinje su prenele u naredni i njegovom sredinom se "odlepile" na velikih +6. Ipak, Italija se približavala korak po korak. Ključni momenat tog dela igre desio se pri rezultatu 21:19 kada je Stefana Veljković bila jako blizu asa, ali su se Italijanke nekako izvukle. Od tog trenutka "iskočila" je Egonu i Italija je povela sa velikih 2-1.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve