Sport
10.08.2023. 19:05
Beta

"Gradski"

Stadion u Novom Pazaru promenio ime

Novi Pazar
Izvor: Shutterstock

Fudbalski stadion u Novom Pazaru ponovo je "Gradski" jer je posle godinu i po dana istekao sponzorski ugovor ovdašnjeg superligaša i kompanije Džaizkoin (Caizcoin) po kojoj je to sportsko zdanje prethodnih meseci nosilo ime.

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Fikret Međedović izjavio je za portal Mocart Sport da ugovor sa švajcarskom kompanijom neće biti nastavljen zbog čega su obavestili Fudbalski savez Srbije da je "Džaizkoin areni" vraćen stari naziv - Gradski stadion.

Sponzorski ugovor, tada najavljivan kao najveći u istoriji Novog Pazara, potpisan je u februaru 2022. godine i bio je na snazi do kraja prošlog prvenstva.

Džaizkoin je kompanija koja se bavi trgovinom kriptovaluta po principima islamskog bankarstva, a sponzor je fudbalskih klubova u Nemačkoj, Španiji i Turskoj.

Gradski stadion je dom fudbalera Novog Pazara od 1957. godine, a najznačajniju rekonstrukciju doživeo je 2012. godine kada su u poslu vrednom preko milion i po evra, izgrađene nova, natkrivena zapadna i severna tribina sa ukupnim kapacitetom za oko 9.000 gledalaca.

Dve godine kasnije postavljeni su reflektori.

Iako je nosio ime sponzora, u Gradski stadion prethodnih meseci ulagala je samo lokalna samouprava. Rekonstruisana je istočna tribina, zamenjene su stolice, a u toku su i radovi na zapadnoj i severnoj tribini. Sve to koštalo je oko 18 miliona dinara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve