Sport
15.05.2024. 12:32
R.E.

Uskoro...

Sve o Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Beogradu

Pivanje
Izvor: Shutterstock

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se u Beogradu od 10. do 23. juna, a takmičari koji dolaze iz više od 40 zemalja nadmetaće se u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici će ujedno biti i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, s obzirom na to da se kvalifikacioni period za plivanje završava 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Program otvara takmičenje u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC "25. maj – Milan Gale Muškatirović“, da bi dva dana kasnije, 12. juna, počelo i takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. To takmičenje će se održavati do 15. juna, na Adi Ciganliji.

Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC "25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a u istom periodu će se u SC "Košutnjak“ organizovati takmičenje u skokovima u vodu.

Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula.

Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci. Takođe, od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd "11. аpril“ održaće se takmičenje u vaterpolu. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC "25. maj – Milan Gale Muškatirović“.

Takmičenje u skokovima u vodi će se održati u SC "Košutnjak“ od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC "Tašmajdan“. Poslednja tri dana takmičenja (4-6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Registracija za Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima za masters kategoriju otvorena je sve do 30. maja, a takmičari se mogu prijaviti putem linka OVDE.

Ulaznice za sve discipline u okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima nalaze se u prodaji i mogu se kupiti putem onlajn platforme Efinity.rs i na svim Efinity prodajnim mestima.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
24°C
10.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve