Sport
08.01.2024. 22:50
Beta

Tijeri Anri otkrio

"Bio sam DEPRESIVAN i plakao SVAKI DAN"

tijeri anri 08.01.2024.
Izvor: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Bivši francuski fudbalski reprezentativac Tijeri Anri rekao je da je tokom igračke karijere patio od depresije, bolesti koju povezuje sa svojim detinjstvom, a koja je izbila na površinu tokom pandemije korona virusa kada je radio u Kanadi.

"Lagao sam veoma dugo jer društvo nije bilo spremno da čuje šta sam imao da kažem", rekao je Anri za jedan engleski podkast.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Francuske rekao je da ga je ta neprijatnost pratila tokom svih godina kada je blistao s loptom, a da toga nije bio svestan.

"Tokom moje karijere i otkako sam se rodio, mora da sam bio depresivan. Da li sam znao? Ne. Da li sam nešto uradio da to popravim? Ne. Ali prilagodio sam se određenom načinu života. U životu morate nogu pred nogu i da hodate. To su mi govorili odmalena. Ja nikada nisam prestao da hodam, osim tokom kovida, kada više nisam mogao da izdržim. I tada počinjete da shvatate", naveo je najbolji strelac u istoriji Arsenala.
 

Anri je igračku karijeru završio 2014. godine i počeo je da se bavi trenerskim poslom. Prvo je radio kao pomoćnik u reprezentaciji Belgije, zatim u Monaku, a od 2019. do 2021. godine u Montrealu.

On je rekao da je za vreme pandemije koronavirusa godinu dana bio odvojen od svoje dece koja su ostala u Evropi, pošto je radio u Kanadi i dodao da mu se dešavalo da gotovo svaki dan plače bez razloga.

"Suze su same tekle. Zašto? Ne znam, ali možda su tu bile jako dugo. Tehnički to nisam bio ja, to sam bio mlađi ja. Plakao sam za sve što nisam dobio, odobravanje", naveo je 46-godišnji Anri.

Te probleme povezuje sa detinjstvom i stalnom potragom za odobrenjem od oca, koji je često kritikovao njegovu igru.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Praznična depresija - šta je i kako se leči
usamljenost, depresija

Saveti

02.01.2024. 02:05

Praznična depresija - šta je i kako se leči

Praznici bi trebalo da budu vreme radosti i proslava, ali za neke ljude to uopšte nije slučaj. Evo zbog čega se javlja praznična depresija, ali i kako da se suočite sa tim.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve