Sport
25.11.2023. 21:53
Beta

Super liga Srbije

TSC prekinuo pobednički niz Partizana

1
Izvor: MN PRESS / IVICA VESELINOV

Fudbaleri TSC-a pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa ubedljivih 4:0, u derbiju 16. kola Super lige Srbije, i tako naneli crno-belima prvi poraz u sezoni.

TSC je upisao osmu pobedu od početka šampionata i treći je na tabeli sa 29 bodova, dok je Partizan i dalje prvi sa 40 bodova, ali sada ima samo tri boda više od Crvene zvezde.

Tim iz Bačke Topole je, takođe, stigao do svoje prve pobede na stadionu u Humskoj, a prekinuo je i pobednički niz Partizana od 13 utakmica.

TSC je mnogo bolje ušao u meč i poveo je već u trećem minutu i to golom Aleksandra Ćirkovića direktno iz kornera. Samo osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2, a strelac je bio Nemanja Stojić koji je bio najbolji u skoku posle kornera i poslao loptu iza leđa Aleksandra Jovanovića.

Partizan je prvu šansu na utakmici imao u 26. minutu posle greške golmana gostiju, ali je udarac Natha glavom zaustavio Stojić i sprečio Partizan da smanji zaostatak.

Umesto toga, usledio je još jedan korner za TSC sa iste strane i još jedan gol. Ovog puta je strelac je bio Milan Radin u 33. minutu.

Tu nije bio kraj pošto se goleada TSC-a nastavila i u drugom poluvremenu. U 50. minutu je mrežu crno-belih pogodio i Uroš Milovanović. Jovanović je prvo, posle kontranapada, zaustavio udarac Ifeta Đakovca, ali je Milovanović bio na pravom mestu i odbitak sproveo u mrežu.

TSC je u finišu meča još jednom zatresao mrežu domaćeg tima, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu Super lige Srbije dočekati Vojvodinu, dok će TSC dočekati Radnički iz Niša.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve