Sport
26.05.2019. 19:18
R.E.

VELIKA NAGRADA MONAKA Hamilton pobedio u trci Formule 1

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i uvećao prednost u generalnom plasmanu.Hamilton je ostvario 77. pobedu u karijeri, a četvrtu u sezoni. Aktuelni šampion trku je završio za sat, 43 minuta, 28 sekundi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Luca Bruno)

"Ovo je definitivno bila najteža trka. Ali, bez obzira na sve, borio sam se duhom Nikija, on je mnogo uticao na naš tim i znam da će gledati. Pokušao sam da ostanem koncentrisan i učinim ga ponosnim, to je bio cilj tokom čitavog vikenda, svima mnogo nedostaje", rekao je Hamilton.
Uprkos velikim problemima sa gumama, on je kontrolisao trku i uspeo je iza sebe da ostavi Maksa Verstapena iz Red Bula, koji je drugi prošao kroz cilj, ali ga je kazna od pet sekundi zbog nebezbednog izlaska iz boksa, pozicionirala na četvrtom mestu. Drugi je bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa zaostatkom od 2,602 sekunde, a treći vozač Mercedesa Valteri Botas sa 3,162 sekunde zaostatka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(Andrej Isakovic/Pool Photo via AP)

Tokom celog vikenda u Monte Karlu vozači, ekipe i navijači odavali su počast trostrukom svetskom prvaku Nikiju Laudi, koji je umro u ponedeljak. Na bolidima su ispisane poruke zahvalnosti Laudi, a svi vozači na stazu su došli noseći crvene kačkete, na kojima je ispisano Niki.

Naredna trka na programu je 9. juna za Veliku nagradu Kanade.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve