Sport
27.04.2020. 15:38
R. E. / Index. hr

"ZAŠTO BIH DAVAO NOVAC?": Tim odbio Đokovićev predlog

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Novak Đoković, zajedno s Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom pokrenuo je plan pomoći teniserima nižeg ranga koji su posebno pogođeni pauzom zbog pandemije koronavirusa. Cilj Đokovićeve kampanje je prikupiti barem 4,5 miliona dolara za fond pomoći najugroženijim teniserima.

Tenis je svakako unosan sport za najbolje rangirane igrače. Međutim, igrači koji su slabije plasirani zavise od nedeljnih zarada. Ti teniseri se često bore da sastave kraj sa krajem, prenosi Index. hr.

"Pričao sam s prijateljima i oni su mi rekli da će u iduća dva, tri, četiri meseca biti upitno kako će platiti stanarinu i dugove. Ako priznamo da ne možemo pomoći igraču na 150. mestu na svetu, onda dolazimo do ovakvih problema. Sigurno je da postoji nešto što nije u redu s ovim sportom ili samim sistemom", poručio je američki tenisač Noah Rubin.

Đokovićeva ideja našla je na plodno tlo, gotovo svi najbolji teniseri su odlučili da pomognu. Ipak, ne svi. Treći teniser na svetu Dominik Tim izjavio je kako odbija da da svoj novac i izazvao dosta polemike.

"Niko od nižerangiranih igrača ne mora da se bori za svoj život. Video sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, niko od njih nije posvećen sportu 100 odsto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati novac", rekao je Tim u intervjuu za Krone Sport pa je nastavio:

''Radije bih pomogao ljudima i institucijama kojima je to zaista potrebno. Na svetu ne postoji profesija u kojoj su vam zagarantirani uspeh i visoki prihodi na početku karijere. Niko od najboljih igrača ništa nije uzeo zdravo za gotovo. Svi smo morali da se borimo da bismo nešto postigli", dodao je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve