Sport
06.03.2023. 13:56
Beta

Evroliga

Željko Obradović pred Virtus: "Sve znamo o njima"

Željko Obradović
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da se njegov tim priprema za najbolje izdanje Virtusa i dodao da će u predstojećoj utakmici Evrolige u Bolonji najvažnija biti energija sa kojom će crno-beli izaći na parket.

"Virtus je tim koji je u dosadašnjem toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, ali je činjenica i da su imali neke slabe, kao što je bila ova poslednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu", rekao je Obradović, prenosi danas klub.
 

"Skauting sa te utakmice ne treba da postoji. Spremaćemo se za ono najbolje, kako su igrali na domaćem terenu, ali i neke utakmice na strani", dodao je on.

Košarkaši Partizana otputovali su jutros za Italiju gde ih očekuje duplo kolo Evrolige, protiv Virtusa i Milana.

Željko Obradović
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Crno-beli će prvo sutra u Bolonji gostovati ekipi Virtusa, u utakmici 27. kola. Partizan je trenutno šesti na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 12 poraza, dok je Virtus na 12. poziciji sa skorom 12/14.

"Sve znamo o njima, kakav kvalitet imaju, pokrivenost na svim pozicijama. Ono što mislim da je veoma važno za tu utakmicu, jeste energija s kojom ćemo izaći na parket, da probamo da igramo na način kako smo igrali poslednje utakmice u Evroligi, sa velikom željom i da im ne dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja", istakao je Obradović.
 

Košarkaš Partizana Dante Egzum je rekao je da svaka utakmica koju igramo u Evroligi najvažnija i da je fokus na prvoj sledećoj.

"Treba u nju da uđemo kao u svaku dosad, da se borimo. Na strani je malo teže igrati, ali ako se budemo držali zajedno mislim da ćemo biti dobri. Biće spremni da odbrane svoj teren, da ne dozvole da im se to dogodi ponovo. Mislim da naš plan igre treba da ostane isti, ali ćemo se prilagoditi", rekao je Egzum.

"(Miloš) Teodosić je sjajan dodavač, moraćemo da uradimo sve što možemo da ga zaustavimo, ali kao i na svakoj utakmici, imamo plan igre za svakog igrača", naglasio je on.

Utakmica između Partizana i Virtusa na programu je sutra od 20.30.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obradović: "Ja sam kriv za poraz od Zvezde"
1

Večiti derbi

09.12.2022. 09:20

Obradović: "Ja sam kriv za poraz od Zvezde"

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa u završnici promašila četiri otvorena šuta, kao i da preuzima odgovornost za poraz od Crvene zvezde u prvom evroligaškom duelu beogradskih ekipa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve