Sport
13.02.2018. 10:20
R.E/ blic.com

ZOI: Vukićević 25. u kombinciji, Stevović bez plasmana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Naši skijaši započeli su takmičenje na Olimpijskim igrama, nakon poboljšanja vremenskih uslova.

Uslovi nisu bili idealni, pa je zbog toga samo samo 37 od 65 učesnika uspešno okončalo "alpsku kombinaciju" (spust i slalom). Marko Vukićević je završio kao 25. u ukupnom plasmanu, a Marko Stevović je u spustu bio 59, pored toga što je u slalomu stigao do cilja, ostao je bez plasmana jer je prešao preko jedne kapije.

“Mogao sam možda bolje u slalomu, trebalo je...”, rekao je Marko Vukićević.

"Zadovoljan sam, kako da nisam. Bio sam nestrpljiv da počnem sa takmičenjem. Spust je bio dobar, naravno, uvek može i bolje, ali se u slalomu nisam proslavio. Znam koliko mogu", iskren je Marko Vukićević.

"Problem je što je staza bila zaleđena. Svaka greška se skupo plaćala, a dovoljno je da pogledate ko sve nije završio trku. Po dva Austrijanca i Italijana. Padali su i favoriti i zato nisam strog prema sebi", kaže naš olimpijac.

Marko Stevović, solidno je odvezao spust, međutim, zbog nekoliko grešaka je završio kao 59. sa vremenom 1:24:47.

"Trenirali smo u drugačijim uslovima, a staza je sada bila prilično zaleđena. Vetar je sklonio sneg sa staze. Nisam nezadovoljan, jer vozim sve bolje. Mislim da sam u drugom delu staze bio previše “otvoren” i zbog toga sam bio sporiji. Hrabro sam napao stazu i borio sam se, a to mi je najvažnije pred druge discipline", izjavio je Marko Stevović za "Blic".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve