Sport
24.01.2023. 14:49
Beta

Košarka

Završen žreb za četvrtfinale Kupa "Radivoj Korać"

košarka
Izvor: Shutterstock

Branioci trofeja Kupa Radivoja Koraća košarkaši Crvene zvezde igraće u četvrtfinalu tog takmičenja protiv Borca iz Čačka, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća od 15. do 18. februara u Nišu, Partizan će prvog dana takmičenja u četvrtfinalu igrati protiv Spartaka iz Subotice, a FMP će istog dana igrati protiv Metalca. Mega će dan kasnije igrati protiv Vojvodine, a takođe u četvrtak 16. februara na programu je i duel Zvezde i Borca.

Pobednici meča Zvezde i Borca i Partizana i Spartaka igraće u petak u polufinalu, a drugi polufinalni par činiće pobednici meča FMP-Metalac i Mega-Vojvodina.

Četvrtfinalne utakmice igraju se u sredu i četvrtak od 18 i 21 čas, polufinala u petak od 17 i 21 čas, a finale je na programu u nedelju od 21 čas.

Zvezda nije poslala svoje predstavnike na žreb saopštila je da još nije odlučila da li će učestvovati na turniru, pošto Košarkaški savez Srbije nije kaznio Partizan, koji je prošlog juna odustao od takmičenja u završnici domaćeg šampionata.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je uoči žreba da je to takmičenje od velikog značaja za Niš i srpsku košarku. On je zahvalio gradu i košarkaškim radnicima iz Niša na pomoći u organizaciji.

"Ove godine organizujemo i Mini kup za pionire, da osete značaj borbe za trofej Radivoja Koraća. Ovo je godina jubileja košarke u Srbiji, kroz promotivne aktivnosti na gradskom trgu i u Čairu delićemo prigodne poklone. Apelujem na sve učesnike, navijače koji dođu u halu, da navijaju za svoje klubove i učine ovaj praznik još lepšim", naveo je Danilović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve